Toyota C-HR modeli 2017'de seri üretime geçecek

- Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üst Yöneticisi Kato: - "Yıllık üretim kapasitemiz 150 bin adetten 280 bine yükseldi. 2017 yılında tam kapasiteyle üretim yapmayı planlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Toyota C-HR modeli 2017'de seri üretime geçecek

SAKARYA (AA) - Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, "Yıllık üretim kapasitemiz 150 bin adetten 280 bine yükseldi. 2017 yılında tam kapasiteyle üretim yapmayı planlıyoruz." dedi.

Kato, Arifiye ilçesindeki fabrika yerleşkesinde düzenlenen iftar programının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Toyota'nın Türkiye'de hala Corolla ve Verso modellerinin üretildiğini söyledi.

Toyota C-HR modelinin de Türkiye’de üretilen ilk hibrit araç ve ilk cross over model olacağını dile getiren Kato, "Yıllık üretim kapasitemiz 150 bin adetten 280 bine yükseldi. 2017 yılında tam kapasiteyle üretim yapmayı planlıyoruz. Bu proje için gerçekleşen 350 milyon avroluk ek yatırımla toplam yatırım tutarımız 1,7 milyar avroya erişmiş durumdadır." diye konuştu.

C-HR modeliyle yoğun bir şekilde işe alım ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Kato, gereken eleman ihtiyacının büyük kısmını tamamladıklarını ve yeni işçi istihdam ettiklerini belirtti.

Yeni işçi alımlarına rağmen hala eleman ihtiyaçları olduğunu aktaran Kato, "Bu işe alım faaliyetimiz yıl sonuna kadar devam edecek. Ekipman yenilemeleri, yeni ekipmanların devreye alınması ve binaların büyütülmesi aşamaları hemen hemen tamamlandı. Yılın ikinci yarısında, kalan diğer hazırlıkları tamamlamış olacağız. Şu anda her şey planladığımız gibi gidiyor. Zaten yıl başından bu yana deneme üretimleri gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar deneme amaçlı 100 adet kadar C-HR ürettik. Tam kapasiteli üretim yaptığımız zaman 2 bin civarında işçi almış olacağız ve toplam işçi sayımız yaklaşık 4 bin 500 olacak." şeklinde konuştu.

Kato, Karasu Limanı'nın bölgedeki tüm otomotivciler için çok stratejik bir liman olduğunu belirterek, özellikle kuzey bölgeler için Rusya, Ukrayna gibi ülkeler için bu limanı kullanmak kendileri için değerli olduğunu ifade etti.

Rusya ile şu anda ticaretin çok iyi olmadığını kaydeden Kato, "Rusya ile ticaret biraz düşük seviyelerde seyrediyor. Rusya ile ticaretimiz arttığı noktada bu limanın stratejisi ve önemi daha da artıyor olacak." değerlendirmesinde bulundu.

İftara Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım ve Toyota çalışanları katıldı.

Yorumlar