Torbalı’nın sanayisi Karadeniz’e model olacak

Rizeli bürokrat, sanayici ve iş adamları, Torbalı’da gelişen sanayi hamlelerini ve işleyişini yakından inceleyebilmek için Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde ilçeyi ziyaret etti. Torbalı’nın cazibesinin birçok il ve ilçe tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Torbalı’nın sanayisi Karadeniz’e model olacak

Rizeli bürokrat, sanayici ve iş adamları, Torbalı’da gelişen sanayi hamlelerini ve işleyişini yakından inceleyebilmek için Torbalı Ticaret Odası ev sahipliğinde ilçeyi ziyaret etti. Torbalı’nın cazibesinin birçok il ve ilçe tarafından rol model alındığını belirten Torbalı Ticaret Odası Başkan Abdulvahap Olgun, “İlçemiz öncü olmaya, model alınmaya bundan sonra da devam edecek. Ege’nin ve Türkiye’nin yükselen değeri Torbalı olacak.” dedi.

Aralarında Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz’in de bulunduğu Rize heyeti, Torbalı’daki organize sanayi bölgelerinde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun başkanlığında Rize’ye bir ziyaret gerçekleştiren Torbalılı sanayici ve iş adamları, burada incelemelerde bulunmuşlardı. Rize’ye yaptıkları ziyarette Rizeli sanayici ve iş adamlarını Torbalı’ya davet eden Olgun’un çağrısına olumlu yanıt veren Rize heyeti, bu kapsamda ilçeye gelerek iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Torbalı Ticaret Odası’nın ağırladığı heyet, ilk olarak Torbalı’da Pancar ve Ahmetli’deki organize sanayi bölgelerini gezdi. Pancar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Şairoğlu tarafından heyete brifing verilerek, Torbalı’daki OSB’leri rol model alarak Rize’de uygulama yapmanın yolları tartışıldı.

‘TORBALI MODEL OLMAYA DEVAM EDECEK’

Geçmiş yıllarda tarım kenti olarak anılan Torbalı, son dönemde ülkenin en önemli sanayi ilçesi haline gelmiş, bünyesinde barındırdığı 700 fabrika ile Türkiye vergi sıralamasında 5. sırada yer almıştı. 150 bin nüfusa dayanmış olan Torbalı’da, Rize heyetinin yapacağı incelemelerin son derece önem arz ettiğini vurgulayan Abdulvahap Olgun, “Torbalı, son 20 yılda her anlamda büyük bir gelişim gösterdi ve gelişimini hızla sürdürüyor. Bizler de oda olarak, Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli bölgelere geziler düzenleyerek Torbalı’nın cazibesini her fırsatta anlatıyoruz. İşte bunların meyvelerini toplamaya başladık. Torbalı’nın kalkınması ve gelişmesi, birçok il, ilçe tarafından rol model olarak alınıyor. Rize heyetinin ilçemizdeki incelemeleri ve buradaki sanayi bölgelerindeki işleyişi rol model olarak bölgelerine uygulamaya çalışmak istemeleri bunun son örneğidir. Torbalı öncü olmaya, model alınmaya bundan sonra da devam edecek.” diye konuştu.

‘TORBALI TECRÜBESİ ÇOK ÖNEMLİ’

Torbalı ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Rize Valisi Nurullah Çakır da, şunları kaydetti: “Bugün bir tecrübe anlamında Ege havzasının parlayan değeri Torbalı’da temaslarda bulunduk. Buradaki sanayi atılımlarını, işleyişini yakından gördük. Torbalıdaki temaslarımızın ve yaşadığımız tecrübelerin kendi bölgemizde sanayi alanında atacağımız adımlarda son derece önem arz ettiğini düşünüyorum.” Rize heyeti, daha sonra Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, burada kendileri için verilen brifinge katıldı.

CİHAN

Yorumlar