Torbalı zeytini, kolonya oldu

Torbalı Ticaret Odası (TTO) ilçe tanıtımı adına önemli bir tanıtım gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Torbalı zeytini, kolonya oldu

Torbalı Ticaret Odası (TTO) ilçe tanıtımı adına önemli bir tanıtım gerçekleştirdi. 90’lı yıllardan önce tarımı ile öne çıkan ve son yıllarda Türkiye’nin en önemli sanayi ilçelerinden biri haline gelen Torbalı’da Ticaret Odası "Tarım ile sanayiyi harmanladık" sloganı ile önemli bir çalışmaya imza attı. Torbalı Ovası'nda yetişen zeytinler ilçedeki 'Volkan Kozmetik Fabrikası'nda işlenerek 'Torbalı Zeytin Kolonyası' adı ile piyasaya sunuldu. Üzerinde Torbalı’nın simgesi Metropolis amblemi ve TTO’nun logosu ile tanıtım amacıyla ile üretilen kolonyaları İzmir ve Torbalı bürokrasisi, siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve basın temsilcilerine yeni yıl hediyesi olarak gönderildi.

"TARIM, SANAYİ İLE HARMANLANDI"

Geçmiş yıllarda tarım şehri olarak anılan Torbalı, son dönemde ülkenin en önemli sanayi ilçesi haline geldi. Torbalı Ovasında yetişen zeytin, domates ve kışlık sebzeler ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip. Bünyesinde barındırdığı 700 fabrika ile Türkiye vergi sırlamasında 5. sırada yer alan Torbalı bu iki özelliği ile ön plana çıkıyor.İlçe tarımını sanayisi ile buluşturan "Torbalı Zeytin Kolonyası" ilçede yetişen zeytinlerin işlenmesi ile elde edilen bir ürün. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, topraklarında yetişen ürünlerin ilçe fabrikalarında üretimini sembolize eden bu kolonya; ülke ekonomisine Torbalı’nın bir hediyesi olacak. Ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilerek Torbalı'nın ismini dünyaya duyurmayı hedefliyor.

"TARIMDAN VAZGEÇMEDEN SANAYİLEŞECEĞİZ"

Konu ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, tarımdan vazgeçmeden sanayileşmenin önemine vurgu yaptı. Tarıma dayalı sanayinin gelişime büyük önem verdiklerinin altını çizen Olgun şunları söyledi: "İlçemizin çok verimli toprakları var. Tarımdan vazgeçmek istemiyoruz. Ama sanayide de ülkenin marka kenti haline geldik. Tarıma dayalı sanayinin gelişimini sembolize eden ‘Torbalı Zeytin Kolonyası’ ile bir mesaj vermek istedik.İlçemizin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız bu çalışmayı ilerleyen yılarda daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. İlçede tarım ile sanayinin birlikte gelişmesi için yerel yönetim, hükümet ve STK’lar ile birlikte ortak inisiyatif geliştirmek adına 2014 yılında bazı çalışmalar yapacağız. Tarım ile sanayinin harmanlandığı örnek bir ilçe olmak istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar