TOKİ'nin 539 Lira Taksitli Konut Başvuruları Başlıyor

TOKİ Başkanlığı'nca İstanbul Kayaşehir'de 539 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulan konutlara başvurular 23 Mart-30 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılabilecek.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ'nin 539 Lira Taksitli Konut Başvuruları Başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca İstanbul Kayaşehir'de 539 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulan konutların başvuruları yarın başlıyor. İdarenin Kayaşehir'de inşası devam eden bin 500 yeni konutu satışa sunduğunu anlatım eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, başvuruların 23 Mart-30 Nisan 2015 tarihleri içinde alınacağını, mesken taksitlerinin de 539 liradan başlayacağını söyledi.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kayaşehir'de satışa sunulan bin 500 sosyal konutun dar ve orta gelir grubunda yer saha vatandaşlara dönük projelendirildiğini, 18, 19 ve 23. alanlarda 4 aşamada yer saha konutlara ilişkin başvuruların 23 Mart nedeni ile başlayacağını söyledi. Bin 100 konutun orta gelir grubu, 400 konutun ise alt gelir grubu vatandaşlara satışa sunulduğunu belirten Turan, 'Amacımız hiç mesken sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Özellikle dar gelirli yurttaşlarımız kira öder benzeri ev sahibi olabilmelerini istiyoruz' dedi.

'3 MİLYON VATANDAŞIMIZI YUVA SAHİBİ YAPTIK'

TOKİ'nin ülkenin dört bir birlikte 3 bini aşkın şantiyede yürütülen çalışmalarla 650 bini aşkın mesken ürettiğini belirten Turan, '3 milyonu aşkın vatandaşımızı TOKİ çatısı altında yuva sahibi yaptık. TOKİ şekilde misyonumuz hiç mesken sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Bu bizim için ana koşuldur. İstanbul'da son şekilde 2013 yılında satış gerçekleştirdiğimiz Kayaşehir'deki mesken sahamızda bugün yeni bir evreye geldik. Bin 500 sosyal konutun inşası mühim bir seviyeye ulaştı, satış için lüzumlu koşullar oluştu. Konutlarımız 1+1'den 4+1'e değişik kesimlerin gereksinim ve alım gücüne hitap edecek biçimde minimum maliyet ile bütçelendi. Dolayısıyla yurttaşlarımız en düşük 108 bin lira ile en yüksek 398 bin lira içinde bir skalada olanakları ölçüsünde istedikleri segmente dönük müracaatta bulunabilecekler. Özellikle dar gelirli yurttaşlarımız kira öder benzeri ev sahibi olabilmelerini istiyoruz' diye konuştu.

Kayaşehir'de satışa sunulan konutların kuraları 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde noter huzurunda yapılacak. TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresi ile Halk Bankası'nın İstanbul'daki bütün şubelerinden referans şartları ayrıntılı şekilde temin edilebilecek.

ALT GELİR GRUBUNDAKİ KONUTLARIN TAKSİT ÖDEMELERİ KONUT TESLİMİNDEN SONRA BAŞLIYOR

Kayaşehir 23. Bölge Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında 400 mesken bulunuyor. Üç kategoride kabul edilecek başvurular; şehit aileleri, savaş ve görev malulleri ile dul ve yetimlerini, en az yüzde 40 engelli vatandaşları ve alt gelir grubunda yer saha başka müşteri adayı vatandaşları kapsıyor. Başvurularda referans sahibinin İstanbul'da en az 2 sene ikamet ediyor olması ve ya il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ilişkin tapuda kayıtlı müstakil herhangi bir gayrimenkulünün olmaması, daha evvela TOKİ'den mesken satın almamış veya mesken kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması şartları gerekiyor.

2+1 planda yüzde 12 peşinatla 180 ay vadeli satışa sunulan konutların fiyatları, metrekareye bağlı şekilde 134 bin 570 lira ile 158 bin 836 lira içinde yer alıyor. Konut taksitleri ise maaş 658 lira ile 777 lira içinde değişiyor. Alt gelir grubundaki konutların taksit ödemeleri mesken tesliminden sonra başlıyor.

TAKSİTLER EN DÜŞÜK 539 LİRADAN BAŞLIYOR

Kayaşehir 18. Bölge 1. ve 2. aşama ile 19. Bölge Toplu Konut Projesi kapsamında bin 100 mesken yer alıyor. 1+1'den 4+1'e değişik proje ürünler içiren projede, 96, 108 ve 120 ay vade seçeneği bulunuyor. Orta gelir grubu vatandaşlara dönük sosyal konutların fiyatı 107 bin 800 lira ile 398 bin 458 lira içinde değişiyor. Konut taksitleri ise peşinat yüzdesi ve mesken tercihine bağlı şekilde en düşük 539 liradan başlıyor. Başvurularda referans sahibinin İstanbul'da en az 2 sene ikamet ediyor olması ve ya il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ilişkin tapuda kayıtlı müstakil herhangi bir konutunun olmaması ve daha evvela TOKİ'den mesken satın almamış veya mesken kredisi kullanmamış olması şartları gerekiyor.

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar