TOKİ'den İstanbul'a 60 bin yeni konut

İstanbul'da bu yıl önceliği "kentsel dönüşüme" verecek olan TOKİ, kısa süre içerisinde şehrin 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlamayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ'den İstanbul'a 60 bin yeni konut

TOKİ Başkanı Ergün Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemen hemen 81 ilde konut yaptıklarını, bazılarının yeni bittiğini, uğramadıkları vilayet kalmadığını söyledi.

Güneydoğu'da son dönemde yaşananlar nedeniyle zarar gören yerlerin yeniden imarına değinen Turan, Diyarbakır Sur'da kendilerinin olmayacağını, Sur içinin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti.

Turan, TOKİ'nin Sur içerisinde herhangi bir çalışmada yer almayacağını ancak bölgede yaşayanların ihtiyacına göre hareket edeceklerini, bu bölgeden terör olaylarıyla ilgisi bulunmayan taleplerin de geldiğini aktardı.

Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de çalışmalarının sürdüğünü, Silopi'de arazi geliştirme üzerinde çalıştıklarını dile getiren Turan, Diyarbakır'da bu yıl 3 bin konutun inşasına başladıklarını, 4 bin konutun da yapımına başlayacaklarını, toplam sayının 7 bini bulacağını anlattı.

"60 bin sosyal konut yapımını hedefledik"

Turan, bölgedeki yeni konut taleplerinin hepsinin kendilerine geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Burası Türkiye'nin gurur kaynaklarından bir tanesi. Bu yıl toplu konutta zirveyi, 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Yılın ilk 2 ayında 11 bine yakın konut ihale ettik. Önümüzdeki 2 ay içerisinde yine 11 bin civarında konut ihale edeceğiz. Bunlardan bazılarının gününü aldık. Yıl sonunda 60 bin konutun ihalesini yapmış olacağız. Bu yıl içerisinde Türkiye'de üretilecek konutun yüzde 8'ini tek başına TOKİ inşa etmiş olacak. Bu gelişmiş, gelişen bütün ülkeler açısından çok önemli."

Yorumlar