Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği'nden staj desteği

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), tohumculuk sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ziraat mühendislerinin yetişmesi için 2010 yılında başlattığı staj programını bu yıl da sürdürüyor. Beş yıldan beri Ziraat Mühendisi...

Google Haberlere Abone ol
Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği'nden staj desteği

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), tohumculuk sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ziraat mühendislerinin yetişmesi için 2010 yılında başlattığı staj programını bu yıl da sürdürüyor. Beş yıldan beri Ziraat Mühendisi adaylarına destek olan TSÜAB'ın 2014 yılı staj programı Ankara'da törenle başladı.

Staj programının açılışını Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer yaptı. Staj programının Türkiye tohumculuk sektörü için çok önemli olduğunu vurgulayan TÜRKTOB ve TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, ''Dünya nüfusu hızla artıyor, tarıma ayrılan toprakların sınırları da belli. Bu nedenle bizlerin birim alandan daha fazla verim alacak çalışmalara imza atmamız gerekiyor. İşte TSÜAB olarak 5. düzenlediğimiz bu eğitim-staj programı bu çalışmaların en önemlilerinden biridir.'' dedi.

Gıda güvenliğinin sağlanmasının temelinin tohum ve tohumculuk olduğunu kaydeden Yıldıray Gençer, stajyer öğrencilerle yurt dışı deneyimlerini de paylaştı. Gençer, '' Örneğin Çin'de gıda güvenliğini garanti etmek için tohumculuk silikon vadisi kurulmuş. Özel sektör yatırımlarının önü açılmış. Dünya artık her zamankinden daha fazla tohumculuğun öneminin farkında.'' diye konuştu.

''SİZLER AYNI ZAMANDA TOHUMCULUK ELÇİLERİSİNİZ''

2010 yılında başlattıkları staj programının geri dönüşlerinin çok olumlu olduğunu belirten Gençer '' Sizlerden gelen olumlu tepkilerde bizleri çok mutlu ediyor. Burada öğrendiklerinizi arkadaşlarınıza anlatmanız sektörümüz adına büyük kazanım olacaktır. Özellikle Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrenci arkadaşlarıma sesleniyorum. Sizlerin ayrı bir misyonu daha var. Siz aynı zamanda ülkemiz ile Türk Cumhuriyetleri arasında tohumculuk elçilerisiniz, hepiniz gurur kaynağımızsınız.'' ifadelerini kullandı.

''SEKTÖRDE İŞ İMKANI HER ZAMAN VAR, SAKIN KORKMAYIN ''

Sektörde her zaman iyi yetişmiş, nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğunu hatırlatan Gençer, '' Sizler buraya geldiğinize göre seçilmiş öğrencilersiniz. TSÜAB'ın staj imkanından en iyi şekilde yararlanma gayretinde olun. Teorik ile pratiği birleştirin, sektörde her dönem iş imkanı var, gelecek adına sakın korkmayın.'' dedi.

“STAJ, EĞİTİMİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR”

Staj programının açılışına katılan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Zahide Kocabaş ise, '' Bir meslekte en önemli konu okulda öğrendiğiniz teorik bilgilerle, pratik bilgileri entegre etmek ve bu bilgileri nasıl kullanacağınızı tecrübe etmektir. Staj, eğitimin vazgeçilmez unsurudur. TSÜAB'ı kutluyorum.'' şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu'da tohumculuk sektörünün kısa zamanda kurumsallaşmasının öneminin altını çizdi. Kutlu, ''Sektör, son dönemde çıkan yasalarla kurumsallaşmasını kısa sürede tamamladı. Ülkemizde tohumculuk uluslar arası kurallara uygun şekilde ve yine uluslar arası kurumlarla eşgüdüm içinde yapılıyor. Şu anda 1 milyar dolarlık işlem hacmine sahip olan Türkiye tohumculuk sektörünün daha da gelişmesi için hep birlikte çalışıyoruz. TSÜAB'ın staj programı başta olmak üzere, benzeri çalışmalar bu gelişmelerin ve kurumsallaşma sürecinin bir sonucudur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak her zaman yanınızdayız'' dedi.

CİHAN

Yorumlar