TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Brüksel'de

- Hisarcıklıoğlu: - "(Avrupa Şirketler Meclisi toplantısı) Her ne kadar Türkiye, AB üyesi değilse de bugün Türk şirketleri Avrupa Birliği’nin içine girmiş oldu" - “Avrupa’da da kadın girişimcilerimiz var. Özellikle kadın ve kadın girişimci Avrupa Birliği’nde çok etkili“

Google Haberlere Abone ol
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Brüksel'de

BRÜKSEL (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Brüksel'deki temasları çerçevesinde, Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına katıldıklarını belirterek, "Her ne kadar Türkiye, AB üyesi değilse de bugün Türk şirketleri Avrupa Birliği’nin içine girmiş oldu." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen Türk kadın girişimciler ile TOBB Brüksel Temsilciliğinde “TOBB Avrupa Kadın Girişimciler Ağı” tanışma toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dün itibarıyla Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Avrupa Birliği Genişleme ve Komşuluk Politikası Komitesi Başkanı olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, bölgeden gelen temsilciler ve AB Komisyonu ile "Genişleme Stratejisi Konferansı" düzenlediklerini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, Avrupa, ABD, Latin Amerika, Çin, Rusya, Asya-Pasifik ve Afrika’yı kapsayan dünyadaki global oda platformlarıyla toplantı düzenlediklerine dikkati çekerek, “Onlara, 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye ile ilgili bilgilendirme yaptık.” diye konuştu.

Bugün tüm Avrupa’dan gelen şirketler ile Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına katıldıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “AB Komisyonu ve diğer Avrupa kurumlarına şirketlerin 4 konudaki beklentilerini aktardık, ticaret konusunda iş dünyası olarak ne istiyoruz, Avrupa’nın iç pazarı halkında ne düşünüyoruz, sürdürülebilirlik konusunda ve mesleki eğitim konusundaki düşüncelerimizi aktardık.” değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, söz konusu toplantıda ilk defa Türk şirketlerin 15 sandalye ile yer aldığına işaret ederek, “Her ne kadar Türkiye, AB üyesi değilse de, bugün Türk şirketleri Avrupa Birliği’nin içine girmiş oldu. 15 şirketimiz temsil edildi. Aynı zamanda bütün bu oylamalar sırasında da oy verme hakkını elde ettik ki bu ilk defa oluyor.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Türk şirketlerin Serbest Ticaret Anlaşmaları ve AB ile Gümrük Birliği konularındaki görüşlerini dile getirdiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, yarın Eurochambres’ın genel kuruluna katılacağını ve AB üyesi olmayan bir ülkeden seçilerek göreve gelen ilk Eurochambers başkan yardımcısı olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de 2007’den beri 7 bin kadın girişimcinin TOBB çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatarak, “Avrupa’da da kadın girişimcilerimiz var. Özellikle kadın ve kadın girişimci Avrupa Birliği’nde çok etkili.“ diye konuştu.

TOBB Türkiye Kadın Girişimciler Kurulu Avrupa Başkanı Mulkiye Aytar da, amaçlarının modern Türk kadınını ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Kurdukları platformun, Türkiye ve Avrupa’daki kadın girişimcileri bir araya getirip ortak işler yaptığına dikkati çeken Aytar, “Her alanda kadınları lider olarak görmek istiyoruz.” dedi.


Yorumlar