TOBB, 22 ülkeyle Türk-Arap odası kuracak

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Arap Odalar Birliği ile imzalayacağı anlaşma ile Türk-Arap Odası kurma çalışmalarına başladığı...

Google Haberlere Abone ol
TOBB, 22 ülkeyle Türk-Arap odası kuracak

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Arap Odalar Birliği ile imzalayacağı anlaşma ile Türk-Arap Odası kurma çalışmalarına başladığı bildirildi.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB, Arap Odalar Birliği ile imzalayacağı anlaşma ile Türk-Arap Odası kuracak.

Oda, 2,7 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip 22 ülke ile Türk iş dünyasını buluşturacak.

Türk iş dünyası ile 22 Arap ülkesi arasında ticarete ivme kazandıracak Türk-Arap Odası, TOBB ve Arap Odalar Birliği’nin 24 Kasım 2016 tarihinde İstanbul’da imzalayacağı protokol ile kurulacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kurulacak Türk-Arap Odası’nın, düzenlenecek ortak etkinlikler ve yapılacak ortak çalışmalarla Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

Türk-Arap Odası’nın yönetiminde, Arap Odalar Birliğini temsilen, 22 üye ülke Odalar Birlikleri yer alacak.

TOBB da söz konusu organizasyon için 22 kişilik Yönetim Kurulu belirledi.

- Arap Odalar Birliği 2,7 trilyon dolarlık ekonomiyi temsil ediyor

Arap Odalar Birliği, 1951 yılında kurulan ve etkin çalışmalarıyla bilinen bir kuruluş. Merkezi Beyrut’ta bulunuyor. Bünyesinde; Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman gibi zengin Körfez ülkeleri ile Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas, Somali ve Sudan gibi Orta ve Kuzey Afrika ülkelerinin Odalar Birlikleri yer alıyor.

Arap ülkeleri özel sektörünün çatı kuruluşu olan Arap Odalar Birliği’nin yayıldığı coğrafya, 378 milyonluk nüfusu ve yaklaşık 2,7 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğü temsil ediyor.

Yorumlar