TMSF BMC’nin satışına onay verdi, gözler Rekabet Kurulu’nda

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC’nin 751 milyon TL karşılığında satılmasını uygun buldu ve nihai karar için Rekabet Kurulu’na başvurdu.Fondan konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:“TMSF’nin bir senede BMC için...

Google Haberlere Abone ol
TMSF BMC’nin satışına onay verdi, gözler Rekabet Kurulu’nda

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC’nin 751 milyon TL karşılığında satılmasını uygun buldu ve nihai karar için Rekabet Kurulu’na başvurdu.

Fondan konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“TMSF’nin bir senede BMC için yaptıkları hatırlanacak olursa ihale sonrası yayınlanan pek çok haber ve yorumun hakikate dayanmadığı görülecektir. 17 Mayıs 2013’te yönetim ve denetimi devralınan şirkette ilk olarak durum belirlenmiş, akabinde tekrar üretim için, acil eylem planı ortaya koyulmuştur. Şirketin aleyhinde açılmış iflas davalarının karar aşamasına geldiği görülmüş, BMC’nin iflas etmesi engellenmiştir. Sırasıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile sendikayla, tedarikçi ve bayilerle ihtilaflar aşılmış, borçlar yapılandırılmış, üretime geçmenin önündeki engeller ortadan kaldırılmıştır.”

BMC’nin İzmir ekonomisine, savunma sanayine ve otomotiv sektörüne armağan edildiği vurgulanan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“İhaleden evvel üretime geçmeyi başaran, hatta dışarı da satış yapmaya başlayan BMC’nin muhammen bedeli bağımsız bir kurum tarafından hesaplanmış, yerli ve yabancı sekiz firma ihale şartnamesini satın almış, daha fazla katılımın olabilmesi için ihale süresi bile uzatılmıştır. Kurumumuzun şeffaflık anlayışı gereği BMC ihalesi televizyonlardan canlı olarak yayınlanmıştır. Hukuki bir bağlayıcılığı olmadığı halde kurumumuz için zorunlu olmasa da icra ihalelerinde geçerli olan teamüle uyulmuş, muhammen bedelin yüzde 75’i ve üzerinde bir satış rakamı hedeflenmiştir. İhalenin ikinci gününde, pazarlık aşamasında, teamüle uygun bu oran tutturulmuştur. Rekabet Kurulu’nun onay vermesi durumunda TMSF Kurulu nihai kararını verecektir. Bu vesileyle TMSF yönetimine geçtiği tarihte yaklaşık altı aydır üretimi durmuş olan fabrikanın tekrar üretime geçmesinde büyük emeği olan, iyi niyetimize iyi niyetle karşılık veren, başta Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na işçilere ve ailelerine, sendika yetkililerine, tedarikçilere, bayilere ve diğer paydaşlara, kamuoyu önünde, bir kere daha teşekkür etmeyi borç biliriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CİHAN

Yorumlar