TMO'nun buğday ve arpa satışları başladı

- TMO, ekmek ve un fiyatlarındaki muhtemel olumsuzlukları önlemek ve piyasada istikrarı sağlamak için buğday ve arpa satışlarını başlattı

Google Haberlere Abone ol
TMO'nun buğday ve arpa satışları başladı

ANKARA (AA) - Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, ekmek ve un fiyatlarındaki muhtemel olumsuzlukları önlemek ve piyasada istikrarı sağlamak için buğday ve arpa satışlarını başlattı.

TMO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ekmek ve un fiyatlarındaki muhtemel olumsuzlukları önlemek ve hayvancılık sektöründe ham madde sıkıntısı yaşanmaması göz önüne alınarak piyasa istikrarı için stoktaki ürünlerin satışına karar verildi.

Üretici, tüketici ve ilgili sektör lehine piyasa düzenleme görevini yerine getiren TMO, bugün itibarıyla stoklarda bulunan yerli ve ithal makarnalık buğdayların serbest olarak peşin bedel mukabili kalitelerine göre tonunu 885 bin ile bin 50 lira, yerli ve ithal ekmeklik buğdayların tonunu 820 lira ile 965 lira, yerli ve ithal arpaların tonunu ise 710 lira ile 760 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunacak.

Söz konusu fiyatlar ekim ayı sonuna kadar geçerli olacak, kasımdan itibaren hububat satış fiyatları maliyetler, aylık enflasyon farkı ve piyasa durumu göz önüne alınarak her ay yeniden belirlenecek. Ayrıca mamul madde ihracatı yapan sanayicilere de ürün satışı yapılacak.

Satışa açılan ürünlerden almak isteyen talep sahiplerinin ilgili TMO Şube Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Yorumlar