TİSK’in yeni başkanı Yağız Eyüboğlu oldu

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Yağız Eyüboğlu seçildi. Bugün yapılan TİSK Yönetim Kurulu Toplantısı’nda gerçekleşen seçimde, MESS Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TİSK Yönetim...

Google Haberlere Abone ol
TİSK’in yeni başkanı Yağız Eyüboğlu oldu

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Yağız Eyüboğlu seçildi. Bugün yapılan TİSK Yönetim Kurulu Toplantısı’nda gerçekleşen seçimde, MESS Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Eyüboğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

N.Özcan Özenbay (TEKSTİL) ve Erol Kiresepi (KİPLAS) TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri olarak görevlerine devam ediyor.

YAĞIZ EYÜBOĞLU KİMDİR?

Profesyonel iş hayatına 1991 yılında Arçelik A.Ş.'de Yetiştirme Elemanı olarak başlayan Yağız Eyüboğlu, 1993 yılında Koç Holding Genel Merkezi’ne transfer olarak yaklaşık 10 yıl boyunca sırasıyla denetim uzmanlığı ve koordinatör yardımcılığı ve Mali Koordinatörlük görevlerinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında grup şirketlerinden Arçelik A.Ş.'de Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Beko Elektronik A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Koç Holding A.Ş. Dış Ticaret ve Turizm Grubu Başkanı’na Yardımcı ve Koç Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yaptı.

Yağız Eyüboğlu, 2009 tarihinden bu yana Aygaz Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor. Aynı zamanda TOBB LPG Meclisi Başkanı, Türkiye LPG Derneği Başkan Vekili ve Dünya LPG Birliği Birinci Başkan Yardımcısı görevlerini de yürütmekte olan Eyüboğlu'nun Aygaz’ın iştirakleri başta olmak üzere muhtelif kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor.

Eyüboğlu 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde (Ekonomi) lisans, 1996 yılında Koç Üniversitesi’nde MBA eğitimlerini tamamladı.

1968 yılında doğan Yağız Eyüboğlu evli ve bir çocuk sahibi. İngilizce ve Almanca biliyor. CİHAN

Yorumlar