TİSK Aylık Ekonomi Bülteni

Bültende, darbe girişiminin hızla önlenmesinin, yerli ve yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisinin geleceğine yönelik güven duygusunu olumlu etkileyecek bir süreç yarattığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
TİSK Aylık Ekonomi Bülteni
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) aylık ekonomi bülteninde, darbe girişiminin hızla önlenmesinin, yerli ve yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisinin geleceğine yönelik güven duygusunu olumlu etkileyecek bir süreç yarattığı belirtilerek, "Finansal piyasalardan önemli bir sermaye çıkışı yaşanmadı, çıkan da geri dönmeye başladı." değerlendirmesinde bulunuldu.

TİSK, temmuz ayına ilişkin yayımladığı ekonomi bülteninde, darbe girişimi ve sonrasını değerlendirdi.
Bültende, 15 Temmuz darbe girişiminin hızla önlenmesinin, yerli ve yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisinin geleceğine yönelik güven duygusunu olumlu etkileyecek bir süreç yarattığı ifade edilerek, darbe girişimi sonrası hükümetin, küresel yatırımcılarla temasa geçerek güvence vermesinin isabetli olduğu kaydedildi. Bültende, "Finansal piyasalardan önemli bir sermaye çıkışı yaşanmadı, çıkan da geri dönmeye başladı." değerlendirmesi yapıldı.

Demokrasinin vazgeçilmezliği konusunda Türk halkının büyük bir başarı yakaladığını, ekonomik alanda da başarı için siyasi partiler arasında sağlanan nispi uyumun sürdürülmesi, ekonomik güveni artırıcı tedbirlerin pekiştirilmesi ve mali istikrardan taviz verilmemesi istenen bültende, Merkez Bankasının yaşananlar karşısında doğru ve zamanında adımlar attığına işaret edildi. Bültende, Merkez Bankasının finansal sistemde ortaya çıkabilecek muhtemel likidite sıkışmasına karşı piyasalara limitsiz likidite sağlayacağı taahhüdünde bulunarak, olumsuz spekülatif atakları daha baştan kestiği anımsatıldı.

Türkiye'nin mevcut birçok kırılganlıklara rağmen bütçe disiplinine bağlı kalarak yakaladığı mali istikrar sayesinde ekonomisini göreli olarak dengede tutabildiği kaydedilen bültende, ekonomideki yapılanmanın sürdürülmesi için kısa vadeli sermaye girişinin artırılması gerektiği bildirildi.

Yorumlar