TİM: Kaosun bitmesi en büyük temennimiz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak’ta kaosun bitmesi, ortamın durulması temennisinde bulundu. Büyükekşi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Türkmenlerin yoğun olduğu Musul’da başlattığı...

Google Haberlere Abone ol
TİM: Kaosun bitmesi en büyük temennimiz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak’ta kaosun bitmesi, ortamın durulması temennisinde bulundu. Büyükekşi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Türkmenlerin yoğun olduğu Musul’da başlattığı saldırıları yakından takip ettiklerini de dile getirdi.

Büyükekşi, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Rehin olan tır şoförü vatandaşlarımızın durumlarındaki olumlu gelişme bizi sevindirdi. Diğer vatandaşlarımızın da sağ salim ülkemize getirilmesini bekliyoruz. Irak bizim için komşu ve kardeş ülke olmanın yanı sıra en büyük ikinci ihracat pazarımız. Geçtiğimiz yıl Irak’a 11,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yılın Mayıs ayında Irak’a ihracatımız yüzde 4 artış göstererek 1 milyar 27 milyon dolara, ilk 5 ayda ise yüzde 11 artışla 5 milyar dolara ulaştı. Irak’a ihracatımızı artırmak üzere bir çok heyet organize ettik, son TİM-THY protokolü kapsamında, 24-26 Haziran tarihlerinde Musul’a bir heyet gerçekleştirmeyi planlıyorduk. Fakat yaşanan son gelişmelerle bu ziyaretimizi şimdilik erteledik. En büyük beklentimiz kaosun bir an önce bitmesi ve düzenin tekrar sağlanmasıdır. Merkezi bir devlet idaresinin olmadığı çok büyük bir coğrafyanın yanı başımızda oluşması hem orada yaşayanları hem de bizi olumsuz etkiler. İnanıyoruz ki birkaç hafta içinde tekrar bir normalleşme yaşanır.”

CİHAN

Yorumlar