TİM Delegeler Buluşması

- Ekonomi Bakanı Elitaş: - "Bundan sonra yapılması gereken noktalar bizim 155,5 milyar dolar ihracat hedefine ve 2023 hedeflerindeki 500 milyar dolarlık ihracata ulaşmaktır" - "Bundan sonraki süreç içerisinde biz yüksek teknolojili ürünlerin ihracatına daha fazla yoğunlaşacağız ve rakamların arttığını göreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
TİM Delegeler Buluşması

ANTALYA (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bundan sonra yapılması gereken noktalar bizim 155,5 milyar dolar ihracat hedefine ve 2023 hedeflerindeki 500 milyar dolarlık ihracata ulaşmaktır." dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya'ya gelen Elitaş, havalimanında Vali Muammer Türker, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve AK Pati İl Başkanı Rıza Sümer tarafından karşılandı.

Turizm bölgesi Belek'te bir otelde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Buluşması'na katılan Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından karşılandı. Elitaş, daha sonra programda yapılan sunumları izledi.

Bakan Elitaş, burada yaptığı konuşmada, 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizin yansımalarının hala devam ettiğine değindi.

Türkiye'nin bütün olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğine değinen Elitaş, şöyle konuştu:

"2014 yılından itibaren, 2015 yılının kasım ayına kadar dört seçim geçirmemize rağmen, o dört seçimden önce 2013 yılında, 17 ve 25 Aralık sürecinde, 17 Aralık'ın başlangıcı ve 25 Aralık ile birlikte darbe girişiminin Türkiye içerisindeki verdiği bütün olumsuz etkilere rağmen, Türkiye ekonomisi gerçekten ortaya koyduğu istikrarda herhangi bir bozulma örneği göstermeden kararlı bir şekilde mali disiplin sağlayarak, ticaret erbabına, ihracatçısına ve ithalatçısına duyduğu özgüvenden hiçbir şey kaybetmeyerek, bütün ekonomik değerlendirmecilerin yanılmasına sebep oldu."

Türkiye'nin 2023 hedeflerine işaret eden Elitaş, "Bundan sonra yapılması gereken noktalar bizim 155,5 milyar dolar ihracat hedefine ve 2023 hedeflerindeki 500 milyar dolarlık ihracata ulaşmaktır" diye konuştu.

- "Yüksek teknolojili ürünler üretilmeli"

Elitaş, Dünya Ticaret Örgütü'nün 2015 yılı verilerine göre, dünya ticaret hacminin yüzde 13,5 daraldığını anlattı.

Türkiye ihracatının bu dönem içerisinde normal şartlar altında dünyayla paralel gitmesi gerektiğini ama Türkiye'nin iyi bir performans göstererek, ihracatının sadece yüzde 8,7 daraldığına dikkati çeken Elitaş, "157 milyar dolardan 143,9 milyar dolara düşmüş. Bu, Türkiye'nin ekonomisinin, ihracatçısının performansının iyi olduğunun en iyi göstergesi." ifadelerini kullandı.

Artık sistemi değiştirmek gerektiğinin altını çizen Elitaş, yüksek teknolojili ürünler üretilerek, ihracatın artırılmasının önemine işaret etti. Şu ana kadar 26 yurt dışı ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Elitaş, iş adamları ve ihracatçılarla Türkiye'nin vizyonuna yönelik adımlar attıklarını bildirdi. "Bundan sonraki süreç içerisinde biz yüksek teknolojili ürünlerin ihracatına daha fazla yoğunlaşacağız ve rakamların arttığını göreceğiz." diyen Elitaş, Ar-Ge Yasası'nın bu konuda çok önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar