TİM Başkanı: Dolar kurunun şu anda 2,16-2,17 olması gerekir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, doların son dönemdeki dalgalanmasını değerlendirirken, "Dolar kurunun şu anda 2,16-2,17 olması gerekir.

Google Haberlere Abone ol
TİM Başkanı: Dolar kurunun şu anda 2,16-2,17 olması gerekir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, doların son dönemdeki dalgalanmasını değerlendirirken, "Dolar kurunun şu anda 2,16-2,17 olması gerekir." ifadesini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) ekonomi yazarları ve muhabirleri ile bir araya geldi. Zeybekci’nin Türkiye ekonomisi ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdiği toplantıda, kurdaki dalgalanmaların ihracata etkisi ilgili bir soru üzerine TİM Başkanı Büyükekşi, şunları söyledi:

"2003 yılının endeks olarak 100 alınması halinde dolar kurunun şu anda 2,16-2,17 TL olması gerekiyor. İhracatçılarımızın rekabet gücünün korunması açısından, 2014 yılı içinde 2,15 ve 2,25 arası dalgalanmanın son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konudaki farkındalık, Merkez Bankası’nın proaktif davranması açısından önemli. Ayrıca ihracatçılarımıza, rekabet ettiği kurlardan kendilerini hedge etmelerini öneriyoruz."
CİHAN

Yorumlar