Ticaretin Dijital Dönüşümü Konferansı

- ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci: - "ATO olarak üyelerimizin, bilgi teknolojilerindeki değişime ayak uydurarak çağın gereklerini hem yerine getirmelerini hem de avantajlardan yararlanmalarını arzuluyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Ticaretin Dijital Dönüşümü Konferansı

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, oda olarak, üyelerinin bilgi teknolojilerindeki değişime ayak uydurup çağın gereklerini yerine getirmelerini ve bunun avantajlardan yararlanmalarını arzuladıklarını söyledi.

Bezci, ATO ile Gelecek Araştırmaları Enstitüsünün birlikte düzenlediği, "Ticaret 2.0: Ticaretin Dijital Dönüşümü" konulu konferansta, Türkiye'de dijital dönüşümün çok hızlı yaşandığına işaret etti.

E-ticaret sayesinde, küresel pazarda yer alan firmaların daha kolay pazar çeşitlendirmesi yaptığına değinen Bezci, bu durumun şirketlere önemli rekabet avantajı sağladığını belirtti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için e-ticaretin büyük önem taşıdığına işaret eden Bezci, "ATO olarak üyelerimizin, bilgi teknolojilerindeki değişime ayak uydurarak çağın gereklerini hem yerine getirmelerini hem de avantajlardan yararlanmalarını arzuluyoruz." dedi.

Bezci, bilişim teknolojilerindeki yeniliklerin işletmelere büyük avantaj sağladığına da dikkati çekti.

Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Dolanbay da şirketler tarafından teknolojinin ticari bir fayda olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Dolanbay, firmaların yeni teknolojileri yakından takip etmesinin önemini vurgulayarak, "Ankara'nın ticaretin de başkenti olabilmesi için teknolojiyi iyi bir katalizör olarak kullanmamız gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar