THY, Latin Amerika'da 5. yılını kutladı

Güney Amerika kıtasındaki ilk uçuşuna 2008 yılında Brezilya seferleri ile başlayan Türk Havayolları (THY), Latin Amerika seferlerinin 5.

Google Haberlere Abone ol
THY, Latin Amerika'da 5. yılını kutladı

Güney Amerika kıtasındaki ilk uçuşuna 2008 yılında Brezilya seferleri ile başlayan Türk Havayolları (THY), Latin Amerika seferlerinin 5. yıl dönümünü kutladı.

Merkezi Sao Paulo'da bulunan Brezilya ofisi, Türkiye'ye en çok bilet satan üç acenteyi helikopter gezisiyle ödüllendirdi. Geçen yıl Arjantin'i de rotasına ekleyerek gidilen ülke sayısını ikiye çıkaran THY, yıl sonuna kadar Latin Amerika'da toplam 6 merkeze uçmayı planlıyor.

Türkiye ve bölge ülkelerinin Latin Amerika ile etkileşiminin her geçen gün arttığını dile getiren THY Brezilya Genel Müdürü Atagün Kutluyüksel, 5 yıl içinde gelinen noktanın göz doldurduğunu söyledi. 2008 yılında Brezilya'dan Türkiye'ye giden turist sayısının 5-6 bin civarında olduğunu hatırlatan Kutluyüksel, bu rakamın 2013 sonu itibariyle 100 bine ulaştığını belirtti.

Arjantin'in ardından Meksika ve Havana şehirlerine de uçuş için düğmeye basıldığını söyleyen THY yetkilisi, yıl sonuna kadar Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Venezuela’nın başkenti Caracas'ı da Latin Amerika güzergâhına dâhil etmek istediklerini söyledi. Latin Amerika uçuşlarının, İstanbul'u havacılık sektöründe merkezi bir konuma taşımada önemli rol oynadığının altını çizen Kutluyüksel, bu uçuşların özellikle Ortadoğu ve Uzakdoğu'yu Latin Amerika'ya bağlayan köprü vazifesi gördüğünü vurguladı.

"Yakın bir geçmişe kadar Türkiye, bu coğrafya insanının haritada göstermekte zorlandığı bir ülkeyken şimdi herkes Türkiye'yi daha yakından tanıma imkânı buldu." diyen THY yetkilisi, Brezilya ofisi olarak ülke tanıtımına yapılan katkıdan memnun olduklarını ifade etti. İstanbul ile bölge ulaşımını 12 saate düşüren seferlerin ticareti de kolaylaştırdığına değinen Kutluyüksel, İstanbul-Brezilya-Arjantin hattında seyahat eden yolcu sayısının günlük ortalama 500-600 civarında olduğunu kaydetti.

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupasına Türk Milli Takımı'nın katılamayacak olmasından üzüntü duyduklarını ifade eden Kutluyüksel, maçları izlemeye gelecek az sayıda Türk'ün yanı sıra turnuvaya hak kazanan Bosna, İran ve Afrika gibi ülkelerin taraftarının da THY ile uçacaklarına işaret etti.
CİHAN

Yorumlar