THY bilet fiyatlarında eurodan dolara geçiş yaptı

Son aylarda döviz kurlarındaki hızlı değişim ve giderlerin büyük bölümünün dolar bazında olması sebebiyle, Türkiye Hava Yolları dış hat bilet fiyatları fiyatlamasında eurodan dolara geçti.

Google Haberlere Abone ol
THY bilet fiyatlarında eurodan dolara geçiş yaptı

Son aylarda döviz kurlarında yaşanan hızlı değişim ve giderlerin önemli bölümünün dolar bazında olması nedeniyle, Türk Hava Yolları dış hat bilet fiyatları fiyatlamasında eurodan dolara geçti.
19 Mayıs'tan itibaren uygulanan bu yöntem ile bilet fiyatları günlük dolar kurundan hesaplanıyor. Biletin beraberinde dış hatlarda rezervasyon değişikliği sebebiyle ödenen cezalarda da ödeme dolar kuru üzerinden sağlanıyor.


Uzun yıllardır euro ile gerçekleştirilen satışlarda THY'nin dolara geçme sebebi ise giderlerin önemli bölümünün dolar olması ve döviz kurlarının çok hareketli olması gösterildi.
Havayollarının önemli bölümü başta yakıt ve uçak kirası olmak üzere ana gider kalemleri ödemelerinde fiyatlar "dolar bazında" belirleniyor; dolayısıyla, giderleri ağırlıklı olarak dolar bazında olan THY, bu değişim ile gelirlerinde de ağırlığı aynı para birimine kaydırmış oluyor. THY'nin bu kararını sektördeki diğer şirketlerin de izlemesi bekleniyor.



Yorumlar