Thomas Cook 'Kış Güneşi'ni Türkiye'den doğuracak

Dünyanın sayılı tur operatörlerinden Thomas Cook, 'Kış Güneşi' adını verdiği yeni stratejisiyle Türkiye'de kış turizmini geliştirme kararı aldı. Türkiye'ye yılda 1,8 milyon turist getiren operatör, bütün ana pazarlarında Türkiye'nin...

Google Haberlere Abone ol
Thomas Cook 'Kış Güneşi'ni Türkiye'den doğuracak

Dünyanın sayılı tur operatörlerinden Thomas Cook, 'Kış Güneşi' adını verdiği yeni stratejisiyle Türkiye'de kış turizmini geliştirme kararı aldı. Türkiye'ye yılda 1,8 milyon turist getiren operatör, bütün ana pazarlarında Türkiye'nin kış potansiyelini öne çıkaran faaliyetlere ağırlık verecek. Deniz, kum, güneş üçgeninin dışına çıkılması gerektiğini düşünen Thomas Cook'un CEO'su (Operasyondan sorumlu başkan) Peter Frankhauser, Antalya'da katıldığı bir toplantıda Türk turizmcisine şöyle seslendi: " 'Türkiye kışın iyi değildir' diye bir takım hikayeler var. İnsanların kafasından bu hikayeleri silmemiz lazım. Kış sezonunu geliştirebilmek için sizin yardımınızı istiyorum."

Kalabalık bir ekiple birlikte Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) aylık olağan toplantısına katılan Peter Frankhauser, Türkiye'nin kendileri için 'karlı büyüme stratejilerinin kolaylaştırıcısı' olduğunu söyledi. Thomas Cook'un en önemli destinasyonunun Türkiye olduğunu ifade eden Peter Frankhauser, yılda 1,8 milyon turist getirdikleri Türkiye'de büyümek istediklerini söyledi. Türkiye'deki büyümeyi yaz operasyonlarının yanı sıra kış turizmini geliştirerek yakalayabilecekleri düşüncesinde olan Peter Frankhauser, 'Kış Güneşi' adını verdikleri bir çalışmaları bulunduğunu belirterek, " Türkiye’yi artık bir kış destinasyonu olarak görmek istiyoruz. Kapasitemiz var. Kullanmamız lazım. Türkiye’ye de kapasite eklemek istiyoruz, bu anlamda." dedi.

Müşterilerinin 'deniz, kum, güneş' konseptinin dışında da Türkiye'ye gitmeleri için dergiler hazırladıklarını, Türkiye'deki bazı etkinlikleri desteklediklerini anlatan Peter Frankhauser, emekli Almanların, İngilizlerin Kanarya Adaları'na ya da Mayarko'ya gitmek yerine Türkiye'ye gelebileceğini vurguladı. Bu insanların kışın Türkiye'ye gelmelerinin evlerinde konaklamalarından daha ucuz olabileceğini savunan Peter Frankhauser, "Kanarya adalarına, Mayorka’ya gidenleri neden buraya çekmeyelim. Tanıtım yapılması lazım. Bütün ana pazarlarımızda kış sezonunu büyüttüğümüzü anlatmalıyız. 'Türkiye kışın iyi değildir' diye bir takım hikayeler var. Bunlar hikaye. İnsanların kafasından bu hikayeleri silmemiz lazım. O noktada sizin desteğinize ihtiyacım var. Sizden destek istiyorum. Kış senonunu geliştirebilmek için sizin yardımınızı istiyorum. Türkiye için gelecek çok olumlu görünüyor. Elinizde harika bir ürün var, yenilemeye devam edin." diye konuştu. Kanarya Adaları'na giden 60-65 yaş aralığında bir kitlenin varlığından bahseden Peter Frankhauser, "Bu gruptakiler bir haftadan daha fazla seyahat, konaklama yapmak istiyorlar. 4-5 haftaya kadar seyahatlerini yaymak istiyorlar. Bu müşteri kitlesine hitap eden şekilde genişletmemiz mümkün olabilir." ifadesini kullandı.

Peter Frankhauser, kış aylarının sporculara, golfçulara, bisikletçilere ya da gezmek isteyenlere daha fazla imkan sunularak geliştirilebileceğini savundu.

CİHAN

Yorumlar