THK Genel Başkanı Atılgan:

- "THK, içinde bulunduğu zorlukları aşmak, toparlanmak ve güçlenmek için yeniden yapılanma süreci içine girdi" - "2017 başına kadar THK'nın yeniden yapılanması sağlanacak" - "Şeffaf, denetlenebilir, ölçülebilir ve hesap verebilir bir yapıya kavuşuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
THK Genel Başkanı Atılgan:

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Kurumun içinde bulunduğu zorlukları aşmak ve güçlenmek için yeniden yapılanma süreci içine girdiğini belirterek, "2017 başına kadar THK'nın yeniden yapılanması sağlanacak." dedi.

Atılgan, THK Müzesi'nde düzenlediği "Yeniden Yapılanma ve Dönüşüm Sürecinde Türk Hava Kurumu" konulu basın toplantısında, kurumun 91 yıldır faaliyetlerini bilinç ve çağın gereklerine uygun sürdürdüğünü anlattı.

THK'nın kurulduğu günden bu yana havacılık sektörüne 7 binden fazla ticari pilot yetiştirdiklerini dile getiren Atılgan, sivil havacılığın ihtiyaç duyduğu pilotların yarısını THK'nın sağladığını söyledi.

Atılgan, THK Üniversitesi'nde 6 bin öğrenci bulunduğunu belirterek, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş teknik personel ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini ifade etti.

- "İnsan kaynağımızı yeniden belirliyoruz"

Kürşat Atılgan, THK'nın içinde bulunduğu zorlukları aşmak, toparlanmak ve güçlenmek için yeniden yapılanma süreci içine girdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Kadrolarımızda çok ciddi şişkinlikler var. O nedenle zaman zaman maaş ödemelerinde sıkıntılar oldu. Bu durum sürdürülebilir değil. Her zor duruma düşen şirket gibi THK da bu açıdan gerekli düzenlemeyi yapmak zorundadır. 2017 başına kadar THK'nın gerek personel, gerek satınalma, gerek insan kaynakları, finans ve muhasebe alanında direktör düzeyinde teşkilatlanma neticesinde yeniden yapılanması sağlanacak. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlanmıştır. İnsan kaynağımızı ihtiyacımız çerçevesinde yeniden belirliyoruz."

Bu süreçte tüm birimlerin iş ve işleyiş süreçlerini bilimsel metotlar ve günün ihtiyaçlarına göre yeniden ölçüp gerekli adımları attıklarını vurgulayan Atılgan, "Şeffaf, denetlenebilir, ölçülebilir ve hesap verebilir bir yapıya kavuşuyoruz. Altı aydır tüm kara delikleri tıkadık. Hedefimiz sıfır israf. Bundan sonra THK'da liyakat esasıyla görevlendirme yapılacak. Ben dahil kimsenin bir ayrıcalığı olmayacak. Geçmişte bu kuruma, bu üniversiteye kim 5 kuruşluk zarar verdiyse bunun hesabını soracak şekilde hukuk önünde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bir kısmını savcılığa sevk ettik, bir kısmıyla ilgili çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrasında basın mensupları Atılgan ile THK müzesini gezdi ve THK Paraşüt Kulesi'nden paraşüt atlayışı gerçekleştirdi.

Yorumlar