Tezyaparlar: İhracatın istikrarı önemli bir başarı olarak değerlendirilmelidir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 151,7 milyar dolarlık 2013 yılı ihracatını değerlendiren Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Orhan Tezyaparlar, “Dünyada global ekonomik sıkıntılar ya.

Google Haberlere Abone ol
Tezyaparlar: İhracatın istikrarı önemli bir başarı olarak değerlendirilmelidir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 151,7 milyar dolarlık 2013 yılı ihracatını değerlendiren Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Orhan Tezyaparlar, “Dünyada global ekonomik sıkıntılar yayaş yavaş da olsa yerini toparlanmaya bırakırken, ülkemizde ihracatın istikrarı önemli bir başarı olarak değerlendirilmelidir.” dedi.

    2013 yılının pek çok açıdan zorluklarla geçtiğini ifade eden Tezyaparalar, “Türkiye’nin toplam ihracatı içinde Bursa’nın önemli bir payının olmasından memnunuz. Bursa’nın en çok ihracatın yapıldığı ikinci kent olmaya devam etmesi önemli bir başarıdır. Bursa ihracatı içerisinde DOSAB’ın önemli bir yeri bulunuyor.” diye konuştu.

    Türkiye ekonomisinin 2014 yılında ihracata dayalı büyümeye ağırlık vereceğine ilişkin açıklamaları olumlu bulduklarını dile getiren DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar, açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi bir taraftan büyümesini sürdürürken diğer yandan da üretim, istihdam, ihracat devam ediyor. 2014 yılı için ihracatı arttıracak çalışmalar bilhassa yeni pazarlara yönelik olarak yapılmalıdır. Biz DOSABSİAD üyelerinin, hem 2014 yılında, hem de 2023 yılı için ortaya konan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşma noktasında üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyoruz.”
CİHAN

Yorumlar