TETSİAD başkanlığına Ali Sami Aydın seçildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TETSİAD) başkanlığına Ali Sami...

Google Haberlere Abone ol
TETSİAD başkanlığına Ali Sami Aydın seçildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TETSİAD) başkanlığına Ali Sami Aydın seçildi.

TETSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, derneğin 3. Olağan Genel Kurulu çok sayıda sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Seçimli genel kurula, sektörün bütününün görüş birliği sağlamasıyla tek listeyle girildi. Yapılan oylama sonucunda genel kurul üyelerinin oy birliğiyle yeni başkan Ali Sami Aydın oldu. Görevi Yaşar Küçükçalık'tan devralan Ali Sami Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, derneğin 2016-2019 dönemi için görevlendirildi.

Aydın, yaptığı teşekkür konuşmasında üstlendikleri bu görevin getirdiği yükümlülüklerin ve güçlüklerin farkında olduklarını, Türk ev tekstili sektörünü bir adım daha öteye taşıyabilmek için bu görevi layıkıyla yerine getireceklerini belirtti.

TETSİAD'ın önceki dönem başkanı Küçükçalık'a da teşekkür eden Aydın, şu ifadeleri kullandı.

"Ev tekstili sektörünün gelecek yıllara yönelik stratejilerini sektördeki tüm paydaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Nano tekstilden, akıllı tekstile, yeni pazarlar oluşturulmasından, yurt içinde ve yurt dışındaki yeni fuarlara ve en önemlisi Ur-Ge ve AR-Ge çalışmalarının organize edilmesine kadar pek çok çalışmayı bu strateji çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Öte yandan dünyanın en önemli iki fuarından biri olan EVTEKS'i ve sektörümüze büyük hareket kazandıran Home&Tex Fuarı'nı da çok daha iyi yerlere getirmek, derneğimizi ve sektörümüzü daha da güçlendirmek için tüm üyelerimizin de destekleriyle katılımcı bir yönetim tarzıyla çalışacağız. Bir kilo tekstil bir kilo otomobilden daha pahalı ve daha katma değerli. Tüm kamuoyunda, devlet birimlerinde ve özellikle de kendi sektörümüzde bu algıyı oturtmak ve tekstil sektörünün hakettiği değeri görmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yorumlar