TESK'ten sigara ve alkol satışı için ayrı ruhsat istenmesine tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esasların yeniden düzenlenerek yeni kurallar getirilmesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
TESK'ten sigara ve alkol satışı için ayrı ruhsat istenmesine tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esasların yeniden düzenlenerek yeni kurallar getirilmesini eleştirdi. Palandöken, “Bir koyundan iki post çıkarılmaya çalışılıyor. Bir iş yerinde sigara satışı için ayrı, alkol satışı için ayrı bir ruhsat talep edilmesi çifte standarttan başka bir şey değildir. Bu uygulama esnafımızı perişan eder. Esnaftan iki ruhsat birden istenmesi haksızlıktır. Esnafımız bu kadar kazanmıyor ki bu kadar belge ücreti talep ediliyor.” dedi.

Söz konusu uygulamanın esnafı mağdur edeceğini ifade eden Palandöken, şöyle devam etti:

"İçki satışı için ayrı, sigara satışı için ayrı ruhsat istenmesi esnafımızı mağdur edecektir. 2013 yılına göre ruhsat fiyatlarının yüzde yüz artırılması uygulamasından ve aynı iş yerinde iki ruhsattan vaz geçilerek eski uygulamaya geri dönülmelidir. 2013 Yılında alkol ve sigara ruhsatı için 200 lira ödenirken şimdi yeni düzenleme ile sadece sigara ruhsatı için 220 lira, alkol ruhsatı için 220 lira tahsil edilecektir. İkisi ruhsat birden alınması halinde yüzde yüz artış ile bu rakam 440 liraya çıkıyor. Yani geçen yıl 200 lira olan alkol ve tütün satış ruhsatının ücreti yeni düzenleme ile 440 liraya çıkıyor. Esnafımız bu kadar kazanmıyor ki böyle yüksek belge ücretleri talep ediliyor. Ülkedeki enflasyona bakın istenen belge ücretine bakın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu."
CİHAN

Yorumlar