TESK’ten patates ve bakliyattaki ani artışa tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada patates fiyatları ile birlikte bakliyat fiyatlarında bir anda başlayan artışların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Spekülatörler tarafından başta pirinç, ku.

Google Haberlere Abone ol
TESK’ten patates ve bakliyattaki ani artışa tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada patates fiyatları ile birlikte bakliyat fiyatlarında bir anda başlayan artışların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Spekülatörler tarafından başta pirinç, kuru fasulye, nohut ve patates olmak üzere uygulanmaya konan oyun bozuldu. Fiyatı 5 liraya çekilmeye çalışılan pirinç raflarda 2,90 liraya satılmaktadır. TMO Osmancık yerli pirincini piyasaya sürerek spekülatörlerin oyunu bozdu.” dedi.

“REKOLTE FAZLA”

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene pirinç rekoltesinin çok yüksek olmasına rağmen ellerindeki eski pirinci piyasaya sürmeden evvel fiyat artışı senaryolarını uygulamaya koymak isteyenlerin oyununun bozulduğunu belirtti.

Palandöken, “Bakliyat fiyatlarında bir oyun oynanmak istendi ama erken bozuldu. Vatandaşın en temel yiyeceklerinin başında gelen pirinç, patates ve fasulye gibi bakliyatların fiyatlarındaki spekülatif artışlar kabul edilemez. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin müdahalesi ile pirinç fiyatlarındaki artış bitmiştir. Üç büyük şehirde fasulye fiyatları 6 ile 7 lira, patates fiyatları ise 2,4 ila 2,79 kuruş arasında seyretmektedir. Kısa zaman içerisinde hiç kuşkusuz fiyatlar daha da aşağı gelecektir. Spekülatörlere asla kanmayın” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar