TESK'ten esnafa müjde: Sosyal güvenlik talepleri yakında TBMM'de

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik sorunlarına ilişkin taleplerinin önümüzdeki günlerde TBMM’ye geleceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
TESK'ten esnafa müjde: Sosyal güvenlik talepleri yakında TBMM'de

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik sorunlarına ilişkin taleplerinin önümüzdeki günlerde TBMM’ye geleceğini açıkladı. Konfederasyonun talepleri arasında kadın esnaf ve sanatkarların doğum borçlanması, emekli esnafın ödediği yüzde 15'lik sosyal sigorta destek priminin kalkması, 5510 sayılı Kanunun geçici 8.maddesi ile getirilen geriye dönük borçlanma için yeni bir hak verilmesi, borçlanmada oda kayıtlarının dikkate alınması ve 12 ay üzerinde borcu olanların sağlık sigorta borçlarının da silinmesi bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak TESK Başkanı Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik sistemi imkanlarından daha fazla yararlanması gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Kendi nam ve hesabına çalışan veya emekli olan esnaf ve sanatkarlarımız, sosyal güvenlik sistemi içinde en az miktarda emeklilik aylığı verilen kesimi oluşturuyor. Hatta emekli olup çalışmaya devam ederse yüzde 15 de Sosyal Güvenlik Destek primi ödüyor. En uzun süre sigorta primi ödeyen esnaf ve sanatkârımızın bu talepleri bütçeye ilave ve önemli bir yük de getirmeyecektir.” denildi.
CİHAN

Yorumlar