TESK'ten belediye vergi ve harçları zammına tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), bazı vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kurulu'na devredilmesine tepkili.

Google Haberlere Abone ol
TESK'ten belediye vergi ve harçları zammına tepki

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), bazı vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kurulu'na devredilmesine tepkili. Konfederasyon başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın ödediği vergi ve harçlara aşırı zam yapıldığını belirterek, “Bakanlar Kurulu kararıyla bazı belediyelerde vergi ve harçlar yüzde 500-600 arttırıldı. Hatta 80 lira olan yıllık hafta tatil ücreti bir anda 800 liraya çıkarıldı. Enflasyonun yüzde 7 olduğu ülkemizde yüzde 600 artış hakkaniyete uygun değil.” dedi.

Konuya ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ayrı ayrı yazı yazarak esnaf ve sanatkarın yaşadığı mağduriyeti dile getirdiklerini aktaran Palandöken, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Eskiden belediyeler, esnafın durumunu göre Kanundaki asgari tutarlar üzerinden vergi ve harçları belirleyerek alıyordu. Yetkinin belediyelerden alınarak Bakanlar kuruluna devredilmesi esnafımızı olumsuz etkiledi. Harç ve ruhsatların fiyatlarının düşürülmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ayrı ayrı yazılar yazarak ücretlerin düşürülmesini istedik. Harç ve ruhsat ücretlerinin fiyatlarının belirlenme yetkisi yeniden belediyelere verilmelidir. Yerel belediyelere yetki bırakılırsa bölgesel ekonomik duruma göre ruhsat ve harçlar belirlenir ve adaletsizlik ortadan kalkar."
CİHAN

Yorumlar