TESKOMB '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon

TESKOMB, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası kapsamında 5 milyon lira bağış yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TESKOMB '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan kampanyaya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğince (TESKOMB) 5 milyon lira destek verildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na TESKOMB tarafından bağış yapıldı.
Söz konusu bağış için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında düzenlenen törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül ve beraberindeki heyet katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, vatan hainleri tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi karşısında milletin meydanlara inerek iradesine sahip çıktığını ifade etti.

Esnaf ve sanatkarların meydanları boş bırakmadığına dikkati çeken Tüfenkci, "Esnaf arkadaşlarımız sabaha kadar meydanlara koştu. Türkiye'nin istikrarsızlığı en çok esnaf camiasını etkileyecekti. Onun için esnafımız kendi iradelerine sahip çıktı. Kurşunlara göğüslerini siper etti, o günden bugüne nöbetlerine devam etti. Demokrasiyi koruma adına görevlerini ifa ettiler." diye konuştu.

Kooperatiflerin aralarında topladıkları yardımı takdim etmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına geldiklerini anımsatan Tüfenkci, "Bu gönülden verilen bir yardım, zorla verilen bir yardım değildir. Geride kalanlara esnaf camiası olarak sahip çıkmak adına gönülden gelen yardımdır. Bütün esnaf camiasına, başta başkanımız olmak üzere TESKOMB üyelerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak sürekli esnafın yanında yer aldıklarını dile getiren Tüfenkci, bu çerçevede küçük işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırdıklarını sözlerine ekledi. Tüfenkci, "İnşallah Türkiye'nin siyasi istikrarı devam ettiği sürece, bizler hem esnafı hem sanayiyi hem tüccarı hem de ekonomiyi canlandıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

TESKOM Başkanı Akgül de esnaf olarak ülkede yaşanan felaketlerin atlatılmasında zaman kaybetmeksizin üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla darbe girişiminde vatandaşların meydanlara akın ettiğine değinen Akgül, "Himmet parası değil de kahramanlarımıza destek olsun diye bir miktar para topladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız da kabul etti. Kendisine bu çeki takdim etmek için buradayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 milyon lira değerindeki çek, Bakan Kaya'ya teslim edildi.

Yorumlar