TESK: Pazarcı esnafı bu harcın altından kalkamaz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pazarcı esnafının ödediği işgal harcının Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 500 artırıldığını belirterek, "Pazarcı esnafı bu harcın altından kalkamaz, perişan olur.

Google Haberlere Abone ol
TESK: Pazarcı esnafı bu harcın altından kalkamaz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pazarcı esnafının ödediği işgal harcının Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 500 artırıldığını belirterek, "Pazarcı esnafı bu harcın altından kalkamaz, perişan olur." dedi.

Pazarcıların ödediği işgal harcının önceden belediyelerce tespit edildiğini ifade Palandöken, yazılı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Belediye Gelirleri Kanunu'nda değişiklik yapılarak pazarcıların ödeyeceği işgaliyenin bakanlar kurulunca tespit edilmesi kararlaştırıldı. Belediyelerin 50 kuruş aldığı işgaliyeyi Bakanlar Kurulu yüzde 500 artırarak 2,5 TL’ye çıkardı. Bu tutar, toplamda aylık 1.000-1.500 TL’ye, yıllık ise 10-15 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Pazarcı esnafı bunun altından kalkamaz. Belediyeler esnafı tanıyor. Esnafın ekonomik durumunu daha iyi biliyor. İşgal harçlarını belirleme yetkisi yeniden belediyelere verilmeli ve bu tutarlar, pazarcı esnafı için tüm ülkede yeniden 50 kuruşa indirilmelidir." CİHAN

Yorumlar