TESK Genel Başkanı Palandöken:

-"Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünleri kesinlikle alınmamalı, olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
TESK Genel Başkanı Palandöken:

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazan ayının gelmesiyle merdiven altı tatlı, şekerleme ve şarküteri ürünlerinin arttığına işaret ederek, "Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünleri kesinlikle alınmamalı, olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin ramazan ayında alacağı üründen önce alışveriş yapacağı esnafı iyi tespit etmesi gerektiğini belirtti.

Bu ayda güvenilir ürünlerin tüketilmesinin önemine işaret eden Palandöken, söz konusu dönemde merdiven altı tatlı, şekerleme, şarküteri ürünlerinin arttığına dikkati çekti. Palandöken, şunları kaydetti:

"Tüm halkımızı bir kez daha uyarıyoruz. Bilhassa ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın ve yol kenarında araç arkalarında satılan 'köyden getirdim, organik' dedikleri ürünlerden uzak durun. Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır. Salam, sucuk, sosis, kavurma ve kaşar peyniri gibi ürünlerde tağşiş olayları yaşandığını görüyoruz. Kaliteli çeviziçi 45-50 lira, Antep Fıstığı tozunun kilosu 70-80 lira iken 5-10 liraya baklava olmaz. Maalesef mübarek Ramazan ayında insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa müdahale eden bu tür fırsatçı insanları anlamak mümkün değil."

Vatandaşların ürünlerin üzerinde yazan özelliklerle, satılan ürünlerin içeriklerinin aynı olmasına, satılan yerin hijyen açısından uygun olup-olmadığına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Eğer değilse ve denetimlerde bu ortaya çıkarsa Bakanlık yasa çerçevesinde ceza keserek, sorumlu firmaları kamuoyuna açıklayarak gereğini yerine getirmektedir. Tüketicinin de yapacağı albenisi olan değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmektir" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar