TESK Başkanı: Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması geri getirilmelidir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uluslararası petrol fiyatlarında son bir aydır artış olmadığını aksine 112 dolardan 107 dolara gerilediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TESK Başkanı: Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması geri getirilmelidir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uluslararası petrol fiyatlarında son bir aydır artış olmadığını aksine 112 dolardan 107 dolara gerilediğini söyledi. Palandöken, "Akaryakıt fiyatlarında rekabet ortamı yaratır beklentisiyle getirilen fiyat serbestisi esnafın, vatandaşın aleyhine işliyor. Tekrar tavan fiyat uygulaması geri getirilmelidir." dedi.

Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yakın zamanda 2,35 lirayı gören doların şimdi 2,15 liranın altına indiğini kaydetti. Palandöken, "Yapılan hesaplamalara göre 3 gün evvel benzine ve dünde motorine yapılan 12 kuruşluk zamlar zaman kaybedilmeden geri alınmalı hatta biraz daha indirim yapılmalıdır. Çünkü, lokomotif konumunda olan petrole zam gelmesi ile A’dan Z’ye bütün tüketim mallarına zam gelir ve enflasyonun yükselmesine sebep olur." ifadelerini kullandı.
"Dün akşam Merkez Bankası’nın faiz oranlarındaki artış kararından sonra dolar inişe geçti." diyen Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti:

"Petrol fiyatı belli, dolar düşüyor, zam yapanlar hemen benzin ve motorin fiyatında indirim yapmalılar. Hep söylüyoruz, gene söyleyelim. Akaryakıt fiyatlarında rekabet ortamı yaratır beklentisiyle getirilen fiyat serbestisi esnafın, vatandaşın aleyhine işliyor. Tekrar tavan fiyat uygulaması geri getirilmelidir. Merkez Bankası’nın faiz oranlarındaki yüksek artışın piyasalarda maliyetleri artıracak. Yakın zamanda piyasalardaki kredi kullanımını azaltmak için bazı önlemler alınmıştı. Kredi kartlarındaki taksit sınırlaması da Şubat ayında başlayacak. Bunun üzerine yüksek faiz artışı kararı kredi maliyetlerini artıracak, üretime negatif etki yapacaktır. Esnaf piyasalarda durgunluk olacağı endişesi taşıyor." CİHAN

Yorumlar