TESK: 495 meslek dalındaki tüm üyelerin sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şoför ve nakliyeci esnafının sorunları ile 495 meslek dalında bulunan tüm üyelerin sorunlarını çözmek için yoğun çalışma içerisinde olduklarını...

Google Haberlere Abone ol
TESK: 495 meslek dalındaki tüm üyelerin sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şoför ve nakliyeci esnafının sorunları ile 495 meslek dalında bulunan tüm üyelerin sorunlarını çözmek için yoğun çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Palandöken, “Başta taksici, kamyoncu, otobüsçü, minibüsçü ve servisçi esnafı olmak üzere 1 milyona yaklaşan şoför esnafının pahalı akaryakıt, yedek parça, emeklilerin sosyal güvenlik destek primi gibi sorunlarını biliyor ve çözmek için yakından takip ediyoruz.” dedi.

TESK’e bağlı 3 bin 100’e yakın mesleki oda bulunduğunu kaydeden Genel Başkan Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında şöyle devam etti: “Konfederasyon olarak 3 bin 100’e yakın esnaf ve sanatkâr odamız, 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve 13 Mesleki Federasyonumuza bağlı bulunan 495 meslek dalında kayıtlı 2 milyon 500 bini aşkın esnafımızın sorunlarını yakından takip ediyor ve çözümü için uğraşıyoruz. Uzun zamandan beri devam eden sosyal güvenlik sorunlarının bir bölümünü aştık. Öncelikle artık emekliliği hak etmiş, primlerini yatırmış ancak kayıtlar yönünden sıkıntı yaşayan esnafımızın sorunu çözülüyor.”

“170 BİN KADIN ESNAFIMIZ VAR”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'na bağlı odalarda 170 bini aşkın kadın üyenin olduğunun altını çizen Bendevi Palandöken, “Türkiye’nin en çok kadın üyesine sahip sivil toplum örgütüyüz. Daha önce işçilere sağlanan doğum borçlanmasından yaptığımız çalışmalarla esnaf kadın üyelerimizin de yararlanması sağlandı. Tasarı Meclis’te kabul edildiğinde artık kadın esnafımız da 3 çocuğa kadar borçlanma yapabilecek.” dedi.

“ÜYELERİMİZE BELGELERİNİ VERMEK İSTİYORUZ”

Şubat ayında kabul edilen 6518 sayılı Kanunda Bakanlığın belge verilmesi hususunda TESK’e yetki verilebileceği hükmünün yer aldığını belirten Palandöken, “K1 ve K2 v.b belgelerin teşkilat imkânları, hizmetin hızlı, etkin, yaygın olarak üretilmesi ilkeleri gereği yerinden hizmet amacıyla üyelerimize vermek istiyoruz. Yetkiyi aldığımız gün üyelerimizin başka yere gitmesine gerek kalmayacak.” diye belirtti.

CİHAN

Yorumlar