Terör saldırılarına tepki

- İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Koloğlu: - "Hainler ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin birlik ve bütünlüğünü asla bozamayacaklar" - ATB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz: - "Çocuk, kadın, yaşlı genç demeden sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör olaylarının artık bitirilmesi en büyük dileğimizdir"

Google Haberlere Abone ol
Terör saldırılarına tepki

ANKARA (AA) - Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Türkiye genelindeki terör saldırılarını kınadı.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, yazılı açıklamasında, Elazığ, Van, Bitlis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Tunceli'de gerçekleştirilen hain saldırıları lanetlerken, Hainler ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin birlik ve bütünlüğünü asla bozamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Koloğlu, Türk milletinin vatanına ve devletine her zaman sahip çıktığını ve korkusuzca mücadele ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, birlik, bütünlük, demokrasi ve özgürlük bilinci ile 15 Temmuz hain darbe girişimini nasıl püskürttüyse son günlerde isimleri farklı, hainlikleri aynı terör örgütlerinin saldırılarını da yenecek ve yok edecektir. Milletimizi yıldırmaya çalışan teröristler ve onların tetikçileri, devletimizin, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin kararlı tutumları karşısında döktükleri kanda boğulacaklardır. Bundan en ufak bir kuşkumuz yoktur. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz."

- "Terör olaylarının artık bitirilmesi en büyük dileğimizdir"

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da peş peşe yaşanan terör vahşetini kınayarak, "Çocuk, kadın, yaşlı genç demeden sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör olaylarının artık bitirilmesi en büyük dileğimizdir." ifadelerini kullandı.

Yavuz, ülkenin barış yolunda olumlu adımlar attığı bir dönemde gerçekleştirilen terör eylemlerinin hedefine ulaşamayacağının altını çizerek, hain saldırılardan medet umanları lanetledi.

- "Bombalar ülkenin kaderi olmayacak"

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Oda Başkanı Ali Ekber Çakar ise insanları ve ülkeyi hedef alan saldırıları şiddette kınadıklarını belirterek, "Ülke, yurttaş, halk olarak içimiz yanıyor. Patlayan bombalar, katliamlar bu ülkenin kaderi değildir, olmamalıdır. Teröre teslim olmayacak, istendiği gibi teröre alışmayacağız." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar