"Temmuz'da alışverişin başkenti İstanbul olacak"

- 1-31 Temmuz tarihleri arasında İstanbul 6. kez Shopping Fest'e ev sahipliği yapacak - İSF Genel Müdürü Özbük: - "İmparatorlukların başkenti olmuş İstanbul, bu yıl 1-31 Temmuz tarihlerinde alışverişin de başkenti olacak"

Google Haberlere Abone ol
"Temmuz'da alışverişin başkenti İstanbul olacak"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Shopping Fest (İSF), bu yıl 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen İstanbul Shopping Fest, bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek.

İSF'den yapılan açıklamaya göre, temmuz ayı boyunca, alışveriş merkezlerinden tarihi çarşılara kadar pek çok noktada festival havasını yaşamak mümkün olacak.

İSF, dünya markalarında yüzde 70'e varan indirim, pek çok markada da festival boyunca alışveriş ayrıcalıkları sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSF Genel Müdürü Hicran Özbük, "Bu yıl 1-31 Temmuz tarihleri arasında 6.'sını düzenleyeceğimiz, artık İstanbul ile özdeşleşen ve şehrin marka değerini büyüten İstanbul Shopping Fest, kent kültürünün önemli bir parçası haline geldi. Tarih boyunca ticaretin en önemli duraklarından biri olan İstanbul'un göbeğindeki Kapalıçarşı, dünyanın en eski alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor." ifadelerini kullandı.

İSF'de, yüzyıllar boyunca ticaretin, alışverişin başkenti unvanını İstanbul'un hak ettiğini belirten Özbük, şunları kaydetti:

"Tarihi çok eskilere dayanan, kentin ruhuna işlemiş bir geleneğin canlandırılmasına hizmet ediyor. Hedefimiz tarihi, kültürü ve gastronomisiyle bir alışveriş ve eğlence merkezi olan İstanbul'u tüm dünyaya tanıtarak turist sayısını artırmak, alışveriş hacmini büyüterek dünyanın ilk 5 destinasyonundan biri haline getirmek. Modern ile gelenekseli buluşturan, alışverişten öte keyifli bir İstanbul deneyimi müjdeleyen İstanbul Shopping Fest süresince, İstanbul'un çarşı, cadde ve alışveriş merkezlerinde farklı bir rüzgar esecek. İmparatorlukların başkenti olmuş İstanbul, bu yıl 1-31 Temmuz tarihlerinde alışverişin de başkenti olacak."

Yorumlar