Temmuz ayı ihracat rakamları

- GSO Başkanı Konukoğlu: - "İş dünyası olarak ülkemize ve ekonomimize güveniyoruz. Türkiye sağlam ve güvenilir bir limandır. Ekonominin bu badireden daha güçlü şekilde çıkması için daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz" - GTO Başkanı Bartık: - "Bu düşüş moralimizi bozmayacak, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Temmuz ayı ihracat rakamları

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "İş dünyası olarak ülkemize ve ekonomimize güveniyoruz. Türkiye sağlam ve güvenilir bir limandır. Ekonominin bu badireden daha güçlü şekilde çıkması için daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, temmuz ayı ihracat rakamlarına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Konukoğlu, temmuz ayında Gaziantep'ten geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18 düşüşle 371 milyon 832 bin dolar ihracat yapıldığını belirtti.

Bu yıl ocak-temmuz dönemi dikkate alındığında kentin ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 1 azalışla 3 milyar 511 milyon 592 bin dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Konukoğlu, özellikle uzun bayram tatilinin de etkisiyle ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de ihracatı gerilediğini kaydetti.

Gaziantep'in ilk 7 ayda en fazla ihracat yapan 10 şehir arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu vurgulayan Konukoğlu, Türkiye'nin darbe girişimiyle çok büyük bir badire atlattığını ve tarihi bir dönemden geçtiğini, hükümetin ekonomide attığı hızlı adımlar sayesinde piyasaların sağlıklı şekilde işlemeye devam ettiğini aktardı.

Güçlü demokrasi ve siyasi istikrarın önemine değinen Konukoğlu, "İş dünyası olarak ülkemize ve ekonomimize güveniyoruz. Türkiye sağlam ve güvenilir bir limandır. Ekonominin bu badireden daha güçlü şekilde çıkması için daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. İşimize dört elle sarılmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

GSO Başkanı Konukoğlu, hedeflere ulaşabilmek için ihracatta yeni bir çıkış yakalanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bir daha darbe girişimi yaşamaması için güçlendirilmesi gereken en önemli kalelerden birisi ekonomidir. Bunun için bütün sanayiciler olarak en önemli görevimiz, ekonomiye her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktır. İhracata daha çok sarılarak, yurt dışında rakiplerimize göre daha aktif bir strateji izlemeliyiz. Mevcut pazarlarda varlığımızı pekiştirmek, yeni pazarlarda var olmak en önemli gündemimiz olmalıdır. Gaziantepli iş adamları olarak çarkların eskisinden daha hızlı dönmesi için stratejik öneme sahip üretimimizi canlı tutmaya, ihracatımızı arttırmaya, yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte hükümetimizin yapacağı yapısal dönüşümler ve reformlarla Türkiye'nin çok daha güçlü şekilde büyümesini sürdüreceğine inanıyoruz."

- GTO Başkanı Bartık'ın açıklaması

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da yazılı açıklamasında, geçen yılın temmuz ayında 453 milyon 551 bin dolar ihracat yaptıklarını, bu rakamın 2016 temmuz ayında yüzde 18 düşerek 371 milyon 832 bin dolara gerilediğini belirtti.

Bu yıl en düşük ihracatın temmuz ayında gerçekleştirildiğini aktaran Bartık, "Bu düşüş moralimizi bozmayacak, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Geçen ay ihracatta 5'inciliğe yükselen Gaziantep'in bu ay 6. olduğunu anımsatan Bartık, yıl sonunda toplam ihracatta 5. olacaklarına inandıklarını kaydetti.

Olumsuz verilerin temmuz ayıyla sınırlı kalacağını vurgulayan Bartık, bu ay tekrar çıkışa geçeceğine inandıklarını bildirdi.

Hükümetin ve iş dünyasının ihracatın arttırılması noktasında seferber olduğunu hatırlatan Bartık, el birliğiyle ihracatı artırmak için çalışacaklarını aktardı.

Bartık, ihracatı artırmak için yeni pazarlara yoğunlaştıklarını, bu kapsamda Erbil'le başlayan ticaret ofisi açma çalışmalarına İran'la devam edeceklerini, ayrıca Tahran'a açacakları ticaret ofisinin ihracatın artırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar