Tekstilciler Bursa’da buluşuyor

Dünyanın en önemli tekstil konferanslarından birisi olan AUTEX 2014 Dünya Tekstil Konferansı, 26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tekstil eğitiminde yeni gelişmeleri ele...

Google Haberlere Abone ol
Tekstilciler Bursa’da buluşuyor

Dünyanın en önemli tekstil konferanslarından birisi olan AUTEX 2014 Dünya Tekstil Konferansı, 26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tekstil eğitiminde yeni gelişmeleri ele alan ve her yıl belirlenen bir ülkede yapılan "Dünya Tekstil Konferansı" bu yıl Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından Bursa’da düzenlenecek.

AUTEX 2014 Dünya Tekstil Konferansı’nın 14’üncüsü Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından, 26-28 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Uluslararası düzeyde katılımın sağlandığı AUTEX 2014, tekstil eğitiminde işbirliği sağlamak ve yeni gelişmelerin paylaşılması için her yıl belirlenen bir ülkede gerçekleştiriliyor. Bu yıl Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ev sahipliği ile Bursa’da yapılacak konferansın organizasyonunu ise Burkon Turizm & Kongre üstlendi. Konferansın konularını ise, yeni lifler ve malzemeler, teknik ve koruyucu tekstiller, akıllı ve fonksiyonel tekstiller, tıbbi tekstiller ve doku mühendisliği, ekolojik ve çevre dostu tekstiller, tekstil membranları, kompozitlerde kullanılan tekstiller, nanoteknoloji, nanotekstiller ve elektrospinning, biyopolimerler ve biyoteknoloji, tekstil proseslerindeki gelişmeler, bitim işlemleri, boyama, kaplama ve yüzey modifikasyonu, tekstil ve konfeksiyon makinelerindeki gelişmeler oluşturuyor.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

Konferansın basın toplantısı, Konferans Başkanı Prof. Dr. Recep Eren, Prof. Dr. Binnaz Meriç Kaplangiray ve Dilek Kut'un katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. Recep Eren, AUTEX 2014’ün dünyanın önde gelen üniversiteleri ile işbirliği oluşturmak adına önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Eren, "Ülkemizde tekstil sektörünün ürün geliştirmenin yanında Ar-Ge çalışmalarına yöneldiği bir dönemde konferansın Bursa’ da organize edilmesinin tekstil sektörü için de bir fırsat olduğunu düşünmekteyiz." diye konuştu.

Etkinliğe 44 ülkeden 381 adet özet makale başvurusu yapıldığına ve hakem değerlendirmeleri sonucu konferansta sunulacak sözlü ve poster sunumlar belirlendiğini dikkat çeken Eren, üç gün boyunca konferansta 9 adet davetli konuşmacı ile 160 adet sözlü sunum ve 128 adet poster sunumu yapılacağını belirtti. Eren, "Ağırlıklı olarak yurtdışından katılımcıların yer alacağı konferansta 350 üzerinde katılımcının olmasını beklemekteyiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar