Tekstil sektörüne “Première Vision İstanbul” müjdesi

Moda endüstrisinin uluslararası fuar arenasındaki lideri Première Vision ile Türkiye’nin fuarcılık sektöründeki firmalarından CNR Holding, Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun tekstil profesyonellerinin bir araya geleceği, “Première Vision İstanbul” için ortaklık.

Google Haberlere Abone ol
Tekstil sektörüne “Première Vision İstanbul” müjdesi

Moda endüstrisinin uluslararası fuar arenasındaki lideri Première Vision ile Türkiye’nin fuarcılık sektöründeki firmalarından CNR Holding, Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun tekstil profesyonellerinin bir araya geleceği, “Première Vision İstanbul” için ortaklık anlaşması imzaladı.

    İlki 29-31 Ekim 2014 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul’da düzenlenecek fuar ile ilgili ortaklık anlaşması için basın toplantısı düzenlendi. Première Vision CEO'su Philippe Pasquet, GL Events Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Ginan ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay’ın katıldığı basın toplantısında, anlaşma ile ilgili bilgiler veren CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “tekstil sektörünün özlemini çektiği Premier Vision Fuarı artık İstanbul’da düzenlenecek.” dedi.

    Sektör olarak Premier Vision İstanbul Fuarı’nın destekçisi olacaklarını belirten Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay organizasyonun Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun tekstil profesyonellerini bir araya getireceğini söyledi. İnovatif ve nitelikli hizmetlerin vitrine çıkacağı ‘Premiere Vision İstanbul’ fuarıyla tekstil sektörünün ticaret hacminin artırılmasının hedeflendiğini ifade eden İbrahim Burkay, şunları ifade etti: “Dünya’nın tüm kıtalarında 180’den fazla ülkeye ve bölgeye ihracat gerçekleştiren UTİB olarak ihracat çıtamızın yükselmesinde böyle nitelikli fuarlar bizim için büyük değer taşıyor. Bugüne kadar Türk tekstil sektörü için zor ulaşılır bir hedef olan Premiere Vision, artık İstanbul’da sektörümüze kapılarını açacak. Kıtaları birleştiren İstanbul, Premiere Vision ile Türkiye’nin fuarcılık endüstrisindeki öncüsü CNR’ a UTİB olarak katkı sağlayarak Doğu Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyadan tekstil profesyonellerini biraraya getirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

    Giyim tekstilini ciddi oranda desteklediklerini anlatan Burkay, “8 milyar doların üzerinde olan tekstil ihracatını 20 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun yolu böyle organizasyonlardan geçiyor.” diye konuştu.

    İSTANBUL MODA MERKEZİ OLACAK

    Fuarın ilkinin 29-31 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenleneceğini bildiren Premier Vision CEO’su Philippe Pasquet de, profesyonel moda pazarına ait bütün sektörün Premier Vision İstanbul Fuarı’na katılacağını söyledi. Türkiye’nin önemli bir moda piyasasına sahip olduğunu ve tekstil sektörünün her geçen gün ülkede dinamizim kazandığını belirten Philippe Pasquet, CNR’ın fuarcılık sektöründeki birikimine ve fuar alanının uygunluğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Gerçekleştireceğimiz organizasyonla İstanbul ve Türkiye önemli bir hale gelecek. Fuar ile şehir moda pazarının merkezi rolünü üstlenecek. Biz rekabetçi bir organizasyon değil güçlü işbirliğine sadık bir organizasyon gerçekleştiriyoruz.”

    GL Events Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Ginan ise Türkiye pazarına ve enerjisine güvendiklerini belirterek “Fuarcılıktaki bilgi birikimimizi bu organizasyonla paylaşacağız. Tekstil sektöründe ileri bir noktada yer alan Türkiye ile uluslararası pazarlama konusunda çok güçlü olan Premier Vision, İstanbul Fuarı’nda birleşecek.” dedi. CİHAN

Yorumlar