Tekstil Ar-Ge üssü BUTEKOM Akademi kuruluyor

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından yürütülen ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı‘nın (BEBKA) desteklediği ‘BUTEKOM Akademi’ projesi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve...

Google Haberlere Abone ol
Tekstil Ar-Ge üssü BUTEKOM Akademi kuruluyor

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından yürütülen ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı‘nın (BEBKA) desteklediği ‘BUTEKOM Akademi’ projesi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve Ar-Ge merkezi olmaya hazırlanıyor.

Proje Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile BUTEKOM Müdürü ve Proje Koordinatörü Şengül Teke’nin katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, BUTEKOM’un adım adım sektörün Ar-Ge merkezi olma amacına ulaşmakta olduğu ifade edildi. BUTEKOM Akademi projesinin, 2013 yılında yürütülen ‘Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ortak Kuruluş: BUTEKOM’ projesinin devamı niteliğinde olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Projenin, eğitim ve teknolojik danışmanlık hizmetlerinin güçlenmesine katkı sağlamasının yanı sıra sektörde sağlanan bu farkındalık ile işletmelerin verimliliği ve karlılığında artış sağlayarak, Türkiye tekstil ve hazır giyim sektörleri ekonomisine katkı sağlanmasını bekliyoruz.” dedi.

Projede 3 firmanın yer aldığını belirten Prof. Ulcay, “BUTEKOM Akademi projesinde 10 firma ile çalışılarak, projeler en baştan itibaren firmalar ile birlikte hazırlanacak.” diye konuştu.

TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN AR-GE MERKEZİ

2015 yılı Mayıs ayı içerisinde tamamlanması öngörülen ‘BUTEKOM Akademi’ projesinin, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde yoğun üretim şartlarından dolayı çalışanların, takip edemediği dünyadaki gelişmelerin sektöre aktarıldığı ve güncel teknoloji takibinin sağlandığı bir eğitim ve Ar-Ge platformu niteliğinde olması amaçlanıyor.

CİHAN

Yorumlar