Tekirdağ'da 3 firma, ikinci 500'de

Tekirdağ TSO Başkanı Günay: "Tekirdağ'dan Continental Confectionery Company Gıda San. ve Tic. A.Ş., Eksun Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. Muratlı Karton Kağıt San. ve Tic. A.Ş. firmaları Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer aldı"

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'da 3 firma, ikinci 500'de
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında Tekirdağ'dan 3 firmanın yer aldığını bildirdi.

Günay, Tekirdağ'ın, Türkiye'de ekonomi yönünden çok önemli ve çok dinamik bir kent olduğunu söyledi.

İSO'nun "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 Yılı Raporuna göre, Tekirdağ'dan 3 firmanın ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer aldığını ifade eden Günay, "Tekirdağ'dan Continental Confectionery Company Gıda San. ve Tic. A.Ş., Eksun Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. Muratlı Karton Kağıt San. ve Tic. A.Ş. firmaları Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer aldı. Bu üç firmanın 2015 yılında üretimden satış toplamı 570,7 milyon lira" dedi.

Günay, Tekirdağ sanayisinin ulusal ve uluslararası piyasalarda güçlü şekilde yer edinmeye devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tekirdağ sanayisi, hem bölgenin hem de ülkenin bundan sonraki ekonomik hayatına artı değerler koyarak yükselmeye devam edecek. Önümüzdeki yakın gelecekte, ilk 500 içerisinde daha çok firma göreceğiz. Odamız üyesi firmalarımızın 'Türkiye'nin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu' sıralamasına girmiş olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda Tekirdağ'dan daha çok firmanın listede yer almasını diliyorum."

Yorumlar