TCMB'nin Zorunlu Karşılıklar Tebliği Resmi Gazete'de

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), "Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'nin...

Google Haberlere Abone ol
TCMB'nin Zorunlu Karşılıklar Tebliği Resmi Gazete'de

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), "Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

TCMB, 24 Kasım'da yaptığı duyuru ile yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirmişti.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ değişikliği ile yabancı para yükümlülükler için çeşitli vadelere göre belirlenen yeni zorunlu karşılık oranları şöyle:

Mevduat/katılım fonu (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu hariç) Yüzde a) Vadesiz, ihbarlı, 1 aya kadar, 3 aya kadar, 6 aya kadar ve 1 yıla kadar vadeli 12,50 b) 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli 8,50 Müstakrizlerin fonları 12,50 Diğer yükümlülükler (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu dahil) a) 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli 24,50 b) 2 yıla kadar (2 yıl dahil) vadeli 19,50 c) 3 yıla kadar (3 yıl dahil) vadeli 14,50 ç) 5 yıla kadar (5 yıl dahil) vadeli 6,50 d) 5 yıldan uzun vadeli 4,50



Yorumlar