TCMB zorunlu karşılıklı yükümlülükleri dolar ile sınırladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), küresel piyasalardaki son gelişmeler ve zorunlu karşılıklara ilişkin operasyonel süreçleri dikkate alarak Türk lirası zorunlu karşılık yükümlülükleri için tesis edilebilecek döviz cinsinin ABD...

Google Haberlere Abone ol
TCMB zorunlu karşılıklı yükümlülükleri dolar ile sınırladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), küresel piyasalardaki son gelişmeler ve zorunlu karşılıklara ilişkin operasyonel süreçleri dikkate alarak Türk lirası zorunlu karşılık yükümlülükleri için tesis edilebilecek döviz cinsinin ABD doları ile sınırlandırdığını açıkladı.

TCMB'dan yapılan açıklamada, Rezerv Opsiyon Mekanizması imkânlarının mevcut oranlarda kullanılmaya devam edildiği varsayıldığında bahse konu değişiklik neticesinde zorunlu karşılığa tabi kuruluşlarca hali hazırda ROM kapsamında tesis edilmiş bulunan 12,7 milyar euro yerine yaklaşık 17,1 milyar ABD doları yatırılması gerektiği ifade idildi. Söz konusu düzenlemenin 1 Ağustos 2014 tarihli yükümlülük cetvelinden itibaren geçerli olacağını ve tesis döneminin ise 15 Ağustos 2014 tarihinde başlayacağı belirtildi.

CİHAN

Yorumlar