TBMM KİT Komisyonu

-Komisyonda Sümer Holdingin 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları genel görüşe sunuldu

Google Haberlere Abone ol
TBMM KİT Komisyonu

TBMM (AA) - TBMM KİT Komisyonunda Sümer Holding AŞ'nin 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin hesapları genel görüşe sunuldu.

Komisyonda holdingin iş ve işlemlerine yönelik sunum yapan Sümer Holding Genel Müdürü Sezai Ensari, devam eden özelleştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sümer Halı AŞ'nin Sümer Holdinge devir tarihi olan 2009'dan 2016'ya kadar toplam 47 bin 609 metrekare halı satışı karşılığı 14,6 milyon lira satış hasılatı elde edildiğini belirten Ensari, Sümer Halıdan devralınan halı-kilim stoğunun yüzde 76'sının satıldığını bildirdi.

Ensari, 3 maden sahasından işletmeci firmalar tarafından açık işletme yöntemiyle üretilerek, demir çelik fabrikalarına satılan cevherden 2013, 2014, 2015 yılları itibariyle 12 milyon liranın üzerinde rödovans geliri sağlandığına dikkati çekerek, Taşucu Limanı'ndan da söz konusu yıllarda 19,5 milyon lira gelir elde edildiğini kaydetti.

Holdingin tasfiye edilen KİT'lerinin arşiv hizmetleri ile süregelen yaklaşık 4 bine yakın dava dosyasının izlendiğini anlatan Ensari, gerçekleştirilen özelleştirme çalışmaları sonucunda holdingin Mersin Taşucu'nda 1 işletme ve liman, Göcek'te 1 iskele, Adana Attepe'de 2, Malatya/Hekimhan Karakuz'da 1 olmak üzere 3 maden sahası, Ankara'da 1 halı mağazası 13 iştiraki ve 31 halı bayisi bulunduğunu ifade etti.

Komisyon üyelerinin sorularını da yanıtlayan Ensari, Sümer Holding olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığının verdiği görevleri başarı ile ifa etmeye çalıştıklarını söyledi. Ensari, Özelleştirme Yüksek Kurulunun kararı ile holdingin özelleştirme süresinin 31 Aralık 2020 olarak yeniden belirlendiğini hatırlattı.

Komisyonda, Sümer Holdingin söz konusu yıllara ilişkin hesap ve işlemleri genel görüşe sunuldu.


Yorumlar