TBB, 217 üye iş yerinin fiktif işlem yaptığını tespit etti

- Türkiye Bankalar Birliği: - "Komiteler tarafından yapılan değerlendirmelerde, 217 üye işyerinin fiktif işlem yaptığı tespit edildi" - "Sözleşmeler, bankalar tarafından 1 yıl süre ile sonlandırılıyor ve bu süre içerisinde, sözleşmeleri sonlandırılan üye iş yerlerine POS hizmeti verilmiyor"

Google Haberlere Abone ol
TBB, 217 üye iş yerinin fiktif işlem yaptığını tespit etti
İSTANBUL (AA) - Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 217 üye iş yerinin fiktif işlem yaptığının tespit edildiğini duyurdu.

TBB tarafından, "Fiktif İşlem Yaptığı Tespit Edilen İşyerlerine İlişkin Kamuoyu Duyurusu" yayımlandı.

Duyuruya göre, "TBB POS Cihazları, Banka Kartları veya Kredi Kartlarının Amaç Dışı Kullanım Hallerinin Belirlenmesi Hakkında Mesleki Tanzim Kararı" kapsamında, 1 Ocak 2015 - 30 Nisan 2016 döneminde 310 üye iş yeri ile ilgili başvuru alındı. Komiteler tarafından yapılan değerlendirmelerde, 217 üye iş yerinin fiktif işlem yaptığı tespit edildi. Yapılan başvurularla ilgili 62 üye iş yeri hakkında ise inceleme ve değerlendirme süreci devam ediyor.

Mesleki Tanzim Kararına göre fiktif işlem yaptığı kesinleşen üye iş yerleri ile yapılan sözleşmeler, bankalar tarafından 1 yıl süre ile sonlandırılıyor ve bu süre içerisinde, sözleşmeleri sonlandırılan üye iş yerlerine POS hizmeti verilmiyor. Bir yıl sonunda, üye iş yerleri ile yeni sözleşme yapıp yapmama kararı bankaların inisiyatifinde bulunuyor.

Ayrıca, sözleşmesi 1 yıl süre ile sonlandırılan üye iş yerlerinin tekrar hizmet almaları ve aynı eylemi 5 yıl içerisinde tekrar etmeleri durumunda yaptırım süresi 3 yıl olarak uygulanıyor.

Yorumlar