TAYSAD : 'Üretim sektörü rahat'

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kanca: "Milletimize ve devletimize yönelik yapılan bu kalkışma, çok kısa zaman içerisinde engellenmiş ve üretim sektörüne yönelik oluşacak önemli bir risk doğmamıştır"

Google Haberlere Abone ol
TAYSAD : 'Üretim sektörü rahat'
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin kısa süre içerisinde engellendiğini ve üretim sektörüne yönelik oluşacak önemli bir riskin doğmadığını, sanayi ve ekonomiyi güçlendirmek için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Kanca, Türk otomotiv sanayinin küresel otomotiv sektörünün önemli üretim merkezlerinden olduğunu belirtirken, 180 ülkeye ihracat yaptıklarını, ulusal ve uluslararası araç üreticilerinin hatlarını gündelik sevkiyatlarla beslediklerini, ayakta tuttuklarını söyledi.

Bu açıdan bakıldığında Türkiye otomotiv tedarik sanayinde yaşanacak en ufak bir olumsuzluğun, dünyanın birçok yerinde sorunlar yaratacağı gibi Türkiye imajını da zedeleyecek sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Kanca, şunları kaydetti:
"Memnuniyetle ifade etmek istiyoruz ki, milletimize ve devletimize yönelik yapılan bu kalkışma çok kısa zaman içerisinde engellenmiş ve üretim sektörüne yönelik oluşacak önemli bir risk doğmamıştır. An itibarıyla sektörümüzde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı gibi, tüm iş süreçlerimiz normal düzeninde sürmektedir. Bundan sonraki süreçte otomotiv tedarik sanayinin temsilcileri olarak, sanayimizi ve ekonomimizi güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemiz bugüne kadar yaşadığı birçok zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır. Milletimizin ve hükumetimizin sağduyusu ve özverisi ile bugünleri de kısa sürede geride bırakacağımıza inanıyoruz. Milli iradeye karşı yapılan bu kalkışmayı canlarını ortaya koyarak engelleyen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Öte yandan, süreçte birlik ve beraberlik adına önemli bir duruş sergileyen hükumetimize, muhalefet partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz."

 "Bu süreci hızla geride bırakacağına olan inancımız tam"

Otomotiv Sanayii Derneğinden (OSD) yapılan değerlendirmede de demokrasiye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişiminin, halkın ve devletin iradesiyle önlenmiş olmasından duyulan memnuniyet dile getirilerek, "OSD olarak, milletçe yaşadığımız bu olağanüstü sürecin bir an önce normale dönmesini diliyoruz. Devletimiz ve halkımızın beraberce bu süreci hızla geride bırakacağına olan inancımız tamdır. Bu olaylar sırasında yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa dileklerimizi takdim eder, ülkemize ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar