Tataristan'dan yatırım çağrısı

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Rusya ve İslam İşbirliği Örgütü’nün 5. Uluslararası Ekonomik Zirvesi (KazanSummit 2014) vesilesiyle Tataristan'ın başkenti...

Google Haberlere Abone ol
Tataristan'dan yatırım çağrısı

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Rusya ve İslam İşbirliği Örgütü’nün 5. Uluslararası Ekonomik Zirvesi (KazanSummit 2014) vesilesiyle Tataristan'ın başkenti Kazan’ı ziyaret eden Çavuşoğlu’yu ağırlayan Minnihanov, ikili ilişkilerin düzeyinden memnun olduklarını ifade etti. Tataristan Cumhurbaşkanı,“Türkiye Cumhuriyeti ile karşılıklı ilişkilerin düzeyini yüksek değerlendiriyoruz. Bu ilişkilerimizin temelinde Rus-Türk güçlü ve dostluk ilişkileri bulunmakta.” dedi.

TATARİSTAN’DA 278 TÜRK FİRMASI FAALİYET GÖSTERİYOR

Tataristan’da Türk firmalarının yatırım çalışmalarını öven Minnihanov, “İşbirliğimiz meyvelerini vermeye başladı. Bugün Tataristan’da 278 Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Tataristan’da yabancı yatırım bakımından Türkiye ilk sırada yer alıyor. Türkleri yatırım yapmaya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu da Türkiye ve Rusya arasında önemli ortak projelerin gerçekleştirildiğine işaret ederek, “Tataristan’a Türk şirketlerinin ciddi yatırımlar yapması şunu kanıtlıyor. Onlar bölgenize ve buradaki projelerinin geleceğine güveniyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar