Tasarım Merkezi Belge Töreni

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Şu ana kadar 6 özel sektör firması, tasarım merkezi olabilmek için müracaatta bulundu ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 2 firma, tasarım merkezi belgesi almaya hak kazandı" - "Söz konusu şirketler, Türkiye'nin ilk tasarım merkezi belgesi alan firmaları oldu" - "4 firmanın değerlendirme süreçleri devam ediyor ve 11 firma da başvurularını tamamlamak üzereler"

Google Haberlere Abone ol
Tasarım Merkezi Belge Töreni

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şu ana kadar 6 özel sektör firmasının tasarım merkezi olabilmek için müracaatta bulunduğunu, değerlendirmeler sonucunda 2 firmanın "tasarım merkezi belgesi" almaya hak kazandığını belirterek, "Söz konusu şirketler, Türkiye'nin ilk tasarım merkezi belgesi alan firmaları oldu." dedi.

Bakanlıkta düzenlenen "Tasarım Merkezi̇ Belge Töreni̇"nde konuşan Özlü, yürürlüğe giren Ar-Ge Reform Paketi ile Türkiye'nin gelişimi için büyük önem arz eden tasarım merkezleri yapılarının da yeniden kurgulandığını söyledi.

Tasarım merkezi̇ olabi̇lmek i̇çi̇n firmaların sağlayacağı asgari̇ şartlar hakkında bilgi veren Özlü, bu merkezlerde tasarımcı ve teknisyen statüsünde çalışacak en az 10 tam zaman eş değer tasarım personeline sahip olunması gerektiğini kaydetti.

Özlü, "Söz konusu merkezlerde tasarım projelerinin bulunması, tasarım ve destek personelinin tasarım merkezinde çalıştığının fiziki kontrolünü yapacak mekanizmalara sahip olunması, tasarım faaliyetlerinin yurt içinde gerçekleştirilmesi, merkezlerinin ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş ve tek bir yerleşke veya fiziki mekan içinde yer alması gerekiyor." şeklinde konuştu.

- İlk tasarım merkezi belgesini iki firma aldı

"Şu ana kadar 6 özel sektör firması, tasarım merkezi olabilmek için müracaatta bulundu ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 2 firma, tasarım merkezi belgesi almaya hak kazandı. 4 firmanın değerlendirme süreçleri devam ediyor ve 11 firma da başvurularını tamamlamak üzereler." diyen Özlü, Bursa'da faaliyet gösteren Mega Teksti̇l Sanayi̇ ve Ti̇caret AŞ ile İzmir'deki Cemer Kent Eki̇pmanları Sanayi̇ ve Ti̇caret AŞ'nin tasarım merkezi belgesi almaya hak kazandığını belirtti.

Özlü, "Söz konusu şirketler, Türkiye'nin ilk tasarım merkezi belgesi alan firmaları oldu." diyerek, firma yetkililerini tebrik etti.

Tasarım merkezi belgesinin şirketler ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Özlü, "İnşallah sizi örnek alır, diğer sanayicilerimiz de onlar da kendi bünyelerinde tasarım merkezi, Ar-Ge merkezi açarlar, daha nitelikli, teknolojik, katma değeri yüksek ürünler üretirler, daha fazla kar ederler ve sermaye birikimi sağlarlar. Sizlerin bu konuda örnek olduğunuzu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Firma yetkilileri ile çalışmaları hakkında sohbet eden Özlü, konuşmaların ardından şirket temsilcilerine tasarım merkezi belgelerini takdim etti.

Yorumlar