Tartı aletlerinin muayeneleri

-Tartı aletlerinin muayene işlemleri için yetki almak isteyen servis sorumluları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından elektronik başvuru sistemi kurulunca, başvurularını elektronik ortamda yapacak

Google Haberlere Abone ol
Tartı aletlerinin muayeneleri

ANKARA (AA) - Tartı aletlerinin muayene işlemleri için yetki almak isteyen servis sorumlusu başvurularını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından elektronik başvuru sistemi kurulunca elektronik ortamda gerçekleştirecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Tartı Aletleri̇ Muayene Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tartı aletinin muayenesinde yetkili muayene servislerince kullanılacak etalonların (yasal ölçü materyali) en fazla 2 yıl süreli olacak şekilde Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş laboratuvarlarca kalibrasyonları yaptırılacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl müdürlüğü ve grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarının kullandığı etalonların 2 yılda bir izlenebilirliğinin sağlanmasından Bakanlık sorumlu olacak.

Tartı aletlerinin muayene işlemleri için yetki almak isteyen servis sorumluları, Bakanlık tarafından elektronik başvuru sistemi kuruluncaya kadar, eksiksiz olarak doldurulmuş Yetkili Muayene Servisi Başvuru Beyan Formu ve gerekli belge ve bilgileri içeren bir dosya ile il müdürlüğüne başvuracak. Ancak Bakanlık tarafından gerekli altyapının tamamlanmasıyla başvurular elektronik ortamda yapılacak.

Servis sorumlusunun en az lise mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranacak. Personel yetki belgesi başvurusunda bulunacak kişilerde, liselerin teknik eğitim veren bölümlerinin birinden veya üniversitelerin önlisans ve lisans programlarında teknik eğitim veren bölümlerin birinden mezun olması gerekecek.

Yetkili muayene servisinde çalışan teknik personel, Bakanlığın gerek görmesi halinde düzenlenecek hizmet içi eğitimlere katılacak.

Yorumlar