TARSİM’den Kayısı ve Fındıklara Dair Açıklama

TARSİM Tarım Sigortaları Havuzu, don hasarı alan kayısı ve fındık poliçeleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TARSİM’den Kayısı ve Fındıklara Dair Açıklama

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”1 Ocak-15 Nisan tarihlerinde kayısı için 17 bin 985 adet poliçe düzenlenmiş olup- bunlardan 11bin 340 adedi don teminatı alan kayısı poliçeleridir. Bu dönemde don hasarı alan kayısı poliçelerine ilişkin ihbar adedi ise 15 bin 262’dir.


Fındık için de 48 bin 41 adet poliçe düzenlenmiş olup bunlardan 44 bin 285 adedi don teminatı alan fındık poliçeleridir. Bu dönemde don hasarı alan fındık poliçelerine ilişkin ihbar adedi ise 37 bin 639’dur. Geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen don hadisesinin hasar tutarına ilişkin TARSİM tarafından bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmamıştır. Hasar tespit çalışmaları, eksperlerimizce sadece sigorta yaptıran üreticilerin ürünleri üzerinde ve alınan ihbarlar doğrultusunda yapıldığından genel bir hasar tutarından söz edilmesi mümkün görülmemektedir. TARSİM, sigortacılık prensipleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmekte olup hasar tutarı ne boyutta olursa olsun, bunu ödeyecek güce sahiptir. Bu sebeple, bu konuda en ufak bir endişe bile duyulmamalıdır.”

Açıklamada ayrıca 2013’te Manisa’da meydana gelen don ve dolu hadiselerinin ardından üzüm üreticisine hasar tazminatı olarak ödenen 84 milyon lira sonrasında bu ilde sigortalılık oranının arttığına işaret edildi. Oranın 2013’te yüzde 35 iken, 2014’te yüzde 60’a çıktığı aktarıldı.

Yorumlar