Tarımsal danışmanlıkta destek ödemeleri

- Tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kuruluşların bünyelerinde istihdam edilen 5 tarım danışmanı için destek verilecek - Destekten faydalanmak isteyen kuruluşlara, bir tarım danışmanı için 30 bin lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Tarımsal danışmanlıkta destek ödemeleri

ANKARA (AA) - Tarımsal işletmelere, tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kuruluşların bünyelerinde istihdam edilen 5 tarım danışmanı için destek verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hi̇zmetleri̇ne Destekleme Ödemesi̇ Yapılması Hakkında Tebli̇ği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere tarımsal işletmelere danışmanlık hizmeti sunan kuruluşların desteklenmesi amacıyla hazırlanan tebliğ, desteğe ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Buna göre, destekten faydalanmak isteyen kuruluşlar, 20 gün içinde istenen belgelerle tarımsal danışmanlık hizmet bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, ilçe müdürlüğü bulunmayan yerde il müdürlüğüne başvuracak. Tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kuruluşların şubesi varsa şube bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, ilçe müdürlüğü bulunmayan yerde il müdürlüğüne ayrıca başvuru yapılabilecek.

Desteğe başvuran kuruluşlara, uygulama esaslarında belirlenen işletme sayıları, belirtilen oranın altına düşmemesi ve hizmet sunması koşuluyla bir tarım danışmanı için 30 bin lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacak.

Bakanlık tarafından yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan üretici örgütü, ziraat odası ve bunların şubeleri de dahil olmak üzere bünyelerinde çalıştırdıkları en fazla 5 tarım danışmanı için TYDD ödemesi yapılacak.

Her kuruluşa bir tarım danışmanı için yıllık 30 bin lira tutarındaki destek, 12 aylık hizmet sunumu zorunluluğu saklı kalmak kaydıyla 31 Aralık'tan sonra ve tebliğin yayımı tarihinden itibaren 12'nci ay sonunda iki dilim halinde bakanlıkça belirlenen tarihlerde ödenecek.

Destek ödemeleri, 2016 yılı bütçesinden karşılanacak. Kaynak yetersizliği nedeniyle verilemeyen destek ödemeleri bir sonraki yıl bütçesinden yapılacak.

Tebliğde belirtilen ilgili merciler, kendilerine ibraz edilen ödemelere esas teşkil eden belgelerin kontrolünden ve kendi hazırladıkları belgelerden sorumlu olacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyerek haksız yere destek ödenmesine neden olanlar ile haksız yere destek ödemesinden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullanan kuruluşlar hakkında gerekli cezai ve diğer kanuni işlemler yapılacak.

Yorumlar