Tarım Kredi'den borç erteleme açıklaması:

-"Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin kredi borçları her yıl olduğu gibi 2016 yılında da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ertelenecektir"

Google Haberlere Abone ol
Tarım Kredi'den borç erteleme açıklaması:

ANKARA (AA) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) tarafından doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının her yıl olduğu gibi 2016 yılında da erteleneceği bildirildi.

Tarım Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, Birliğin, 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun"da belirtilen yapılandırma kapsamında olmadığına dikkati çekilerek, Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının da bu kapsama dahil edilmesi için TBMM, Hükümet ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerin devam ettiği belirtildi.

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının her yıl olduğu gibi bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından erteleneceği ifade edilerek, teşkilatın erteleme işlemlerini memnuniyetle yerine getireceği kaydedildi.

Konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılmasının beklendiğine dikkat çekilerek, "Tarım Kredi Kooperatiflerinin borç erteleme kapsamında olmadığı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Teşkilatımız hakkında asılsız haberleri yapan ve gerçeği yansıtmayan beyanatta bulunanlarla ilgili yasal haklarımız korunacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar