Tarım Kredi Kooperatifleri: Çiftçi borçları için ödeme kolaylığı getirildi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçilere ödeme kolaylığı getirildiğini söyleyerek, ''Tarım Kredi Kooperatifi'nce vadesinde ödenmeyerek kanuni takibe aktarılan çiftçi borçları için ödeme kolaylığı getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Tarım Kredi Kooperatifleri: Çiftçi borçları için ödeme kolaylığı getirildi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçilere ödeme kolaylığı getirildiğini söyleyerek, ''Tarım Kredi Kooperatifi'nce vadesinde ödenmeyerek kanuni takibe aktarılan çiftçi borçları için ödeme kolaylığı getirildi.'' dedi.

Abdullah Kutlu yaptığı yazılı açıklamada, kefil ve teminat bulamayan borçlu kişilerden en az yüzde 50’sini peşin ödemeleri halinde kalan borçlar için 3 yıl yapacaklarını vurgulayarak, ''Kooperatiften kredi kullanan ortaklar borçlarını vadesinde ödemedikleri takdirde borçları önce idari takibe, sonra kanuni takibe aktarılmakta ve haklarında icra işlemi başlatılmaktadır. İcra takibi başlatılan alacaklar için borç miktarına göre yüzde 10 ile yüzde 12 arasında değişen oranlarda avukatlık vekalet ücreti alınmaktadır. Bu da ortaklara ek bir yük getirmektedir.'' diye konuştu.

Borcunu ödeme isteği bulunanlar için ortakların borçlarını ödemeleri çok çalıştıklarını aktaran Kutlu, ''Kanuni takipteki alacakların kooperatif ortak ilişkilerinin bozulmadan tahsil edilebilmesi için bu alacaklara vadelerinden itibaren uygulanmakta olan temerrüt faizi yerine normal faiz uygulayarak bu borçları ödenebilir hale getiriyoruz. Bu bağlamda, temerrüt faizi yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde hesaplama yapılacaktır.'' dedi.

"BORÇLARIN YÜZDE 20 ÖDENMESİ HALİNDE 3 YIL TAKSİTLENDİRİLECEK"

Takip hesaplarında borcu bulunan ortakların veya borçla ilgililerin 01.01.2011 tarihi itibariyle indirim yapılan tutarın yüzde 20’sini peşin ödemeleri halinde kalan borçlarını 3 yıl taksitlendirecek ve temerrüt faizi uygulanmayacağını açıklayan Kutlu, ''Ancak hayvancılık kredilerinde ise 31.01.2014 tarihi itibariyle kanuni takipte borcu olanların da bu uygulamadan yararlanabilirler. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından yazılı olarak açıklanan basın bildirisinde 31.01.2014 tarihi itibariyle kanuni takipte borcu bulunan ortakların borçlarını defaten ödemeleri.'' ifadesinde bulundu.

Ödeme kolaylığı başvurularının 31.12.2014 tarihinde sona ereceğini belirten Kutlu, bu döneme kolaylığından faydalanmak isteyen ortakların bağlı oldukları Tarım Kredi Kooperatifleri'ne başvurmalarının kendi menfaatlerine olacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar